Halloweenmakeup: Scary Doll Tutorial!

2014-10-27

Idag är det dags för ännu en tutorial - Scary Doll! Detta är en personlig favorit då den är ganska enkel att göra, och med rätt outfit och rätt ljus så ser man väldigt läskig ut. Jag som gjort denna makeup heter Linn och ansvarar för e-handeln på eleven.se, jag är ingen utbildad makeup-artist men brinner för smink och älskar att göra olika, häftiga sminkningar på min fritid. Min kära kollega Josefine har fått vara modellen för denna sminkning!

Basen ska vara så täckande som möjligt i denna sminkning, se till att din hud är ordentligt återfuktad. Överdriv gärna med primer, concealer, foundation och puder för att få en så dock-aktig hy som möjligt. Svep sedan lätt en rosa rouge över kinderna. Ta sedan en kajal eller ögonbrynspenna (jag använde mig av en ögonbrynspenna) i en brun nyans och pricka ut som fräknar på näsan och en bit över kinderna. Gör inte för hårt, utan gärna lite lättare för en mer naturlig look.

När det kommer till ögonen tycker jag det är lättast att börja med en vit ögonpenna, jag använde mig av NYX Jumbo Eye Shadow Pencil då den har grymma pigment. Måla som en halvmåne från nedre fransraden och nedåt, få gärna med de nedre fransarna där också så de smälter in i det vita, ta sedan en svart kajalpenna och följ linjen där du målat din halvmåne. Ta en brun ögonskugga och sudda lätt vid sidorna.

Applicera eyeliner på övre fransraden också och gärna lite svart ögonskugga, dra på lite mascara och sätt dit ett par långa lösögonfransar. Applicera även lösögonfransar längs med linjen du målat under din halvmåne. Tänk på att först mäta ut och klippa till dina fransar så de passar perfekt. Ha tålamod med detta, då det ibland kan vara lite svårt att få lösögonfransarna att fastna. Avsluta med att applicera lite extra eyeliner längs med dina nedre lösögonfransar.

För brynen så har jag mestadels följt Josefines egna bryn utan att göra någon böj eller något, för att få till de halvrunda dockbrynen.

För att göra munnen har jag använt Revlon ColorBurst Matte Balm i nyansen Unapologetic samt NYX Jumbo Eye Shadow Pencil i nyansen Milk och Black Bean. Börja med att applicera den röda nyansen på övre läppen, och måla sedan en ''egen läpp'' på hakan. Applicera sedan den vita nyansen på den nedre läppen, samt över din fake-läpp för att göra ''tänder''.

Applicera sedan den svarta nyansen mellan ''tänderna''. Använd sedan en tunnare kajal (eller applicera med en tunn pensel) jag har använt Revlon ColorStay Liquid Liner i nyansen Blackets Black för att dra tunna linjer på det vita för att markera ''tänderna''. Dra sedan tunna linjer från mungiporna och ned till käklinjen.

Se till att inte ''smacka'' läpparna under tiden du gör detta, då det kommer bli kladdigt. Låt allt torka ordentligt innan du exempelvis dricker eller liknande. Använd gärna vattenfasta produkter för att det ska hålla så bra som möjligt!

Som slutfinish har jag lockat Josefines hår med hjälp av den rosa locktången i Gorgeous Pink & Purple Deal Duo. Ta på dig något dock-aktigt och du är redo för att vara den läskiga dockan på festen!