Halloweenmakeup: Sugar Skull Tutorial!

2014-10-26

Idag är det dags för en Sugar Skull Tutorial! Jag som gjort denna makeup heter Linn och ansvarar för e-handeln på eleven.se, jag är ingen utbildad makeup-artist men brinner för smink och älskar att göra olika, häftiga sminkningar på min fritid. Min kära kollega Linn har fått vara modellen för denna sminkning!

Det finns mängder med olika sätt att göra en Sugar Skull på. Jag har valt att göra en enklare version för denna tutorial, men ju mer tid du lägger ner på den och ju mer detaljer du har desto finare blir den. Tänk på att du tar dig tid när du ska göra denna sminkning då du jobbar med mycket svarta nyanser och det lätt kan bli kladdigt, ha även tops redo! Det är även bra att tänka på att detta är en sminkning, som oftast inte ser snygg ut förrän den är färdig.

Till din bas kan du egentligen använda en foundation som passar din hudton, jag tog dock en mycket ljusare för att få en lite läskigare effekt. Den perfekta primern att använda är Revlon PhotoReady Perfecting Primer, både till en vanlig vardagssminkning och en halloweensminkning då den mattar ned och håller sminket på plats längre (en favorit i min necessär). Basen är förövrigt enkel, applicera primer, lite concealer om det är något specifikt du behöver dölja, foundation och avsluta gärna med ett matt puder. Jag använde mig av glominerals Loose Matte Finishing Powder som är transparent och ger en mattare finish.

Börja sedan med dina linjer så du vet vad du ska utgå ifrån. Längs med kindbenen ner till mungiporna, och runt ögonen. För att lättast få till ringen kring ögonen så börjar jag med att göra prickar med jämna mellanrum, och drar sedan en linje mellan prickarna. Jag passade även på att dra en slarvig linje längs övre fransraden (denna kommer inte att synas när du är färdig med din sminkning, utan är endast till för att ge ett lite mer intensivt resultat när du sätter på dina lösögonfransar).

Skugga sedan längs med linjen vid kindbenet. Sudda då först lätt med en pensel på linjen du dragit, använd sedan en svart skugga och skugga lätt. Slutför med en grå skugga så att din skuggning tonas ut lätt.

Här har jag även passat på att blanda till ögonskuggorna på ögonlocket. Använd gärna ytterligare en primer, jag använde Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer för att få fägerna mer intensiva. Jag har använt mig av blå och gröna nyanser.

Applicera även den ögonskugga du tänkt använda dig av under ögat. Måla sedan en tjock linje runt ögat genom att följa den tunna du redan målat. Jag använde mig av NYX Jumbo Eye Shadow Pencil då den är lätt att jobba med Lämna gärna lite hud så du kan applicera mer ögonskugga. Ta sedan en tunnare kajal och måla som halva ringar längs med den tjockare linjen (se bilden).

Fyll på med ögonskugga innanför ringen. Fyll i de ''halva ringarna'' med svart, eller vilken färg du önskar. Jag har sedan applicerat en gyllene ögonskugga som prickar för en härlig effekt.

Jag har sedan valt att göra ett spindelnät i pannan. För att få det så jämnt som möjligt tycker jag att det är enklast att börja med att göra prickar även där längst upp där dina linjer ska sluta. Måla sedan samman linjerna som på bilden.

Längs med hakan har jag gjort som blomblad med hjälp av en kajalpenna. Inuti har jag sedan använt samma typ av blå som jag använde till ögonen och även lagt till lite gyllene längst ned.

Då kommer vi till de sista punkterna - näsan och läpparna. När det kommer till näsan så har jag följt näsans konturer och gjort det spetsigt både uppåt och nedåt, och så svart som möjligt.

Till läpparna har jag skuggat lätt med en mörkare skugga längst in för en djupare effekt, man kan även använda ljuslila och ljusrosa för en häftigare effekt. Sedan har jag använt mig av en tunn pensel ur bdellium Tools SFX Special Effect 12pc. Brush Set, nämligen SFX 153 Capillary och med hjälp av den och NYX Jumbo Eye Shadow Pencil dragit tunna linjer längs munnen och även där jag inte skuggat vid mungiporna.

För att krydda lite extra skuggade jag lätt med en svart ögonskugga på halsen för att få det att se ut lite som ben, samt applicerat lite lätt grön skugga vid spindelnätet samt satt på ett par längre lösögonfransar. Håret har jag bara lätt lockat med hjälp av den rosa locktången i Gorgeous Pink & Purple Deal Duo och dragit över allt på ena sidan.

Du är nu redo för din Halloweenfest!

Jag har använt:

Bas
Revlon PhotoReady Perfecting Primer
bareMinerals bareSkin, Porcelain 01.
glominerals Loose Matte Finishing Powder

Ögon
Japonesque Professional Quality Lashes, Naturally Long Lash
Revlon Colorstay Eye 16 Hour Eye Shadow Quad, Gröna & Ljusblå nyansen.
Make Up Store Microshadow, Heaven
Core Cosmetics Mineral Loosed Eye Shadow, Green & Yellow Shades, Pure Gold
Revlon Grow Luscious Bold Lacquer Mascara
Clarins Crayon Khol Long-Lastin Eye Pencil with Brush, Intense Black
NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Black Bean

Kinder, Haka & Läppar
Clarins Crayon Khol Long-Lastin Eye Pencil with Brush, Intense Black.
Make Up Store Microshadow, Ashes & Pullution
Revlon Colorstay Eye 16 Hour Eye Shadow Quad, Ljusblå nyansen.
Make Up Store Microshadow, Heaven
Core Cosmetics Mineral Loosed Eye Shadow, Green & Yellow Shades, Pure Gold

Panna & Näsa
NYX Jumbo Eyeshadow Pencil, Black Bean.
Clarins Crayon Khol Long-Lastin Eye Pencil with Brush, Intense Black.
Revlon Colorstay Eye 16 Hour Eye Shadow Quad, Gröna nyansen.

Penslar
bdellium Tools SFX Special Effect 12pc. Brush Set

Denna sminkning passar inte dig med känslig hy.