Hur du använder SQOOM!

2014-12-01

För en vecka sedan var vår hudterapeut Linn iväg och gjorde en SQOOM-behandling i vår butik på Karlbergsvägen. Här nedan kommer hon att beskriva vad SQOOM är, hur du använder den samt även gå igenom hur hon utförde sin behandling.

SQOOM är en revolutionerande hudvårdsapparat som kombinerar kraften av ultraljud och jontofores för att få ut mer av alla de ingredienser som finns i våra produkter. Med långsamma cirklande rörelser arbetar du på de områden som ska behandlas och du kan vid regelbunden användning nå fantastiska resultat vare sig du vill arbeta med anti-age, oren hy eller muskelspänningar. En produkt som har många möjligheter!

Jag kan rekommendera SQOOM till alla, både äldre och yngre, då den har så många olika användningsområden och fungerar för alla hudtyper. SQOOM ger en salongskänsla i din vardagliga hudvådsrutin!

SQOOMS största uppgift är att arbeta med vår fuktbalans, dess funktion är att slussa in de produkter vi använder djupare ned i hudens lager. Hyaluronsyra är hudens fuktreservoar, det hjälper till att stabilisera de elastiska och kollagena fibrerna samt skyddar hudens celler mot fria radikaler. Fria radikaler påverkar oss bl.a från miljö, rökning, sol m.m. När du börjar din användning av SQOOM är dina fuktreservoarer oftast tomma, SQOOM hjälper till att fylla på dem. I början av din SQOOM-behandling kommer din hy behöva extra mycket fukt och din hy kommer även att absorberas snabbare, vilket du kommer märka på dina produkter då du behöver använda en större mängd gel. Med tiden kommer du dock märka att reservoarerna fylls upp, och du kommer då att behöva en mindre mängd gel.

Hur använder jag SQOOM?

Det finns flera användningsalternativ på SQOOM, för att du ska kunna välja just det alternativ som passar just dig. Om du har känslig hy, var försiktig med Program L, då detta är SQOOMs kraftigaste program.

Program C: Rengöring. Rengör på djupet i hela ansiktet.
Program M: Massage. Ger massage i hela ansiktet.
Program W: Mogen hy. Reducera synbarheten av rynkor & fina linjer.
Program L: Mogen hy. Jobbar på djupare rynkor för mer fasthet.
Program S: Fukt. Koncentrerar sig på fukt.
Program I Grön: Speciellt kring ögonpartiet.
Program I Blå: Rengöring kring ögonpartiet.

Börja alltid med att rengöra din hy innan du använder SQOOM. Välj sedan ett passande användningsprogram, applicera varsamt en av gelerna på apparaten eller direkt på det område du vill behandla. Slå sedan på apparaten. Välj ett passande användningsprogram och håll din SQOOM ordentligt så att du rör vid kontakthandtagen på båda sidorna.

Placera sedan apparaten på det område du vill behandla, och rör den varsamt i cirkulerande rörelser. Den arbetar i 4 minuter, sedan stängs den av vilket innebär att du ska börja med nästa steg.

Tänk på att om du gör behandlingen på en annan person så ska du alltid se till att din fria hand rör den andra personen (hudkontakt). Detta för att sluta kretsen vilket gör att din SQOOM kan fungera korrekt. När du utför behandlingen på någon annan så ska en grön lampa på apparaten blinka, om den inte gör detta innebär det att den inte används på rätt sätt.

Området kring ögonen är känsligare än andra områden på din hy, men med SQOOM-apparaten kan du enkelt ge en skön massage eller arbeta mer djupgående på fina linjer även kring linjer. Du kan även använda den på läpparna för en väldigt skön behandling. SQOOM ger dig även möjligheten att jobba på andra ställen än bara i ansiktet, SQOOM har bl.a SQOOM xCential OL anpassad för t.ex muskelspänningar där du med cirkulerande rörelser och lite tryck arbetar in gelen på områden där du känner dig stel, t.ex axlar.

Här nedan ser du en video från när jag själv gjorde en behandling på en kvinna i 30-årsåldern, där vi fokuserade på anti-age.

Steg 1: Jag startade apparaten, tog SQOOM xCential Cleanser och valde program C för rengöring. Jag arbetade sedan i långsamma, cirkulära rörelser i hela ansikte i 4 minuter (tills apparaten stängdes av).

Steg 2: Sedan sköljde jag av gelen, valde SQOOM xCential H+ och ställde in program M (massage) och använde cirkulerande rörelser i hela ansiktet. Jag valde sedan att använda program W (rynkor och fina linjer) kring ögonpartiet och läpparna. Om du ska göra behandlingen på kvällen kan du låta H+-gelen vara kvar över natten som en återfuktande mask och sedan skölja av noggrant på morgonen, och sedan följa med steg 3.

Steg 3: För steg tre använde jag SQOOM xCential Booster och program S för återfuktning. Denna gel ger fantastisk lyster samt en bra bas för din makeup (vänta ca. 15 minuter innan du applicerar din makeup efter behandlingen). Jag arbetade in gelen långsamt i cirkulerande rörelser i hela ansiktet, jag använde även SQOOM xCential Acqua+ (som du just nu får med vid köp av valfritt SQOOM Startkit) vilket gör att man inte behöver använda så mycket gel.