Hur du lyckas med en enklare partysminkning!

2014-11-23

Jag heter Johannes och jag jobbar på elevens fysiska butik på Karlbergsvägen. Jag är utbildad Makeup Artist, och erbjuder personliga råd samt sminkningar i vår butik. Här nedan tänkte jag ge er ett exempel på en enkel partysminkning!

För att göra basen har jag först applicerat ett tunt lager av Revlon PhotoReady Perfecting Primer, sedan Clarins True Radiance Foundation SPF 15 och Clarins Instant Concealer. För att fixera har jag använt Pixi Quick Fix Powder som jag svepte lätt över huden. Jag har sedan använt NYX Powder Blush på kinderna för en fin rodnad, och sedan lätt markerat kindbenen genom att applicera Pixi Beauty Bronzer i nyansen Subtly Suntouched straxt under kindbenen.

Jag har sedan fyllt i ögonbrynen på min modell med hjälp av Anastasia Brow Powder Duo i nyansen Medium Brown och en snedskuren pensel för mer definition.

Nu är det dags för att lägga ögonskuggan. Jag har då använt primern Anti Crease från Too Faced, detta är för att ögonskuggan ska hålla längre samt ge ett mer intensivt resultat. Du behöver bara en liten regndroppe för att applicera ett tunt lager på ditt ögonlock. Jag har använt den vackra paletten Too Faced The Return of Sexy Eye Palette, och jag börjar med en basögonskugga som heter Naive. Basögonskuggan lägger jag på hela ögonlocket upp mot brynbenet.

Jag lägger sedan en mellannyans mitt på ögonlocket ned mot fransraden. Där har jag använt nyansen Innocent och skuggar den sedan utåt mot yttre delen av ögonlocket.

Jag använder sedan en mörkare skugga, Casting Couch, och applicerar den på yttre delen av ögonlocket som ett snett V in mot ögonlocket. Håll dig gärna under globlinjen till att börja med och sudda sedan ytterligare beroende på vad du har för ögonform. Jag använder sedan en rundare borste och skuggar in den mörka nyansen och blandar den med mellannyansen för en intensivare blick. När jag kände mig nöjd applicerade jag lite highlighter precis under brynbenet, och markerade den nedre fransraden genom att applicera tunt med en mörkare ögonskugga precis under fransraden.

Jag valde sedan att göra en klassisk eyeliner genom att göra den lite tunnare med hjälp av NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner. Jag avslutade sedan med Clarins Wonder Perfect Mascara och jobbade i sicksack-rörelser från fransroten och uppåt för en fylligare look.

För en sista ''touch'' använde jag Pixi Succulent Lip Twin i nyansen Poppy Red på min modells läppar. Denna produkt är två-delad, så jag använde först läppbalmet för att ge nyans till läpparna och sedan skruvade jag upp andra delen för att ge glans. Du har nu en enkel, snygg partysminkning. Lycka till!

Fullständig produktlista:

Bas:
Revlon PhotoReady Perfecting Primer
Clarins True Radiance Foundation SPF 15, 105 Nude.
Clarins Instant Concealer, 02.
Pixi Quick Fix Powder
Pixi Beauty Bronzer + Kabuki Brush, Subtly Suntouched
NYX Powder Blush, Cinnamon

Ögonbryn:
Anastasia Brow Powder Duo, Medium Brown

Ögon:
Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer
Too Faced The Return of Sexy Eye Palette
Clarins Wonder Perfect Mascara, Black
NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner

Läppar:
Pixi Succulent Lip Twin, Poppy Red

Borstar:
bdellium Tools Pink Bambu Deluxe 22pc. Brush Set