Layla Ceramic Effect

2014-10-30

Layla har en rad olika finishar i sitt sortiment bl.a. den som kallas för den keramiska effekten och som har en superglossig finish. De tre lacken som jag vill visa er idag skiljer sig väldigt mycket ifrån varandra inte bara till färg men också till utseende. Alla tre var väldigt lätta att kontrollera på naglarna och täckte väl med två lager men har man kortare naglar så kan man kanske klara sig med ett enda tjockare lager. De lack som jag vill visa er idag är:

  • CE14 - Vamp Red - Ett mörkrött lack som är perfekt till hösten. Färgen är något ljus efter första lagret men mörknar och får ett vackert djup med det andra lagret utan att bli svart som vissa mörka lack lätt kan bli.
  • CE11 - Romantic Laven - Ett beige lack med ett mycket vackert rosa skimmer.
  • CE64 - Golden Green - Ett grönt metalliskt lack som har guldaktiga inslag i skimret. Väldigt vackert och effektfullt!

Lacken inbjöd till en nagelkonst som jag sällan brukar ta mig tid till att göra: en tejpmanikyr! För att göra den här typen av nagelkonst behöver man ha tålamod för att lacken ska torka ordentligt innan man börjar maska områdena med tejp. Låter man inte lacken torka ordentligt slutar det med att lacket under följer med tejpen och man får börja om från början. Ett lager snabbtorkande lack brukar snabba upp torktiden. För manikyren nedan behöver man (förutom tålamod :) ) vanlig tejp som man maskar med på de områden som man vill ha intakta. Man målar sedan över de områden som inte täcks av tejpen. Jag fortsatte sedan att avgränsa färgblocken med en small pensel doppad i den tredje färgen för att skapa kontrast. Med en liten knappnål eller liknande kan man måla prickar lite här och där :)