L'Oréal Infalliable Nail Polish

2014-10-01

Har ni sett L'Oreals serie av duolack Infalliable Nail Polish? Serien består av ett flertal duolack och varje duolack består av ett överlack och ett färgat lack som tillsammans är tänkta att efterlikna gellack i glans. Jag testade två av dem nyligen och blev imponerad både av de vackra färgerna, appliceringen och framförallt av glansen som naglarna fick tack vare de medföljande överlacken.

De färger jag har testat heter Red Infaillible som är ett djuprött cremelack och Iconic Indigo som är ett lilafärgat skimmerlack. Överlacken som följer med har en svag nyans av rött respektive blått som förstärker de redan fina färgerna ytterligare. Dessa behövs, inte minst för att ge glans åt lacken som kan torka något matta i färgen men också för att skydda naglarna från daglig slitage. Båda lacken täckte med ett enda tjockare lager vilket passade mig perfekt. Jag kan ibland applicera ett extra lager nagellack för att ge manikyren djup men detta behövdes inte nu, antagligen tack vare de medföljande överlacken.

Jag har nyligen testat att göra zig-zag mönster i lacken medan de fortfarande är våta och blev väldigt förtjust i resultatet. Detta gör man genom att applicera ett streck med lack uppifrån och ner på nageln strax efter att man har applicerat baslacket för att sedan dra med en nål, tandpetare eller ett liknande föremål från ena sidan av nageln till den andra.

Man måste jobba ganska snabbt och göra en nagel i taget från baslack, färgat streck och mönster över naglarna då lacken inte får torka alls för att få önskad resultat. Resultatet liknar vattenmarmorering och kallas ibland nålmarmorering (needle marbling på engelska) och är en mindre kladdig version av den berömda vattenmarmoreringen. Mönstren som man skapar varierar man lite som man vill och resultaten kan bli ganska intressanta.