Nagellack med naturliga ingredienser från UNE

2014-03-13

Hudfärgade nagellack och bruna nyanser ger ett väldigt elegant intryck och passar till de flesta kläder. Eleven erbjuder en hel serie med hudfärgade nagellack från UNE där 75,1% av ingredienserna är från naturligt ursprung! Dessa har också en 3-i-1 formula där basen, färgen och överlacket är inbakat i en enda produkt! Tre av dessa nagellack som jag vill visa er idag är C03, C11 och C16.

  • På pekfingernageln har jag målat två lager av det mörka lacket C16. Det är en underbar färg som påminner om choklad och som har en vacker glans på naglarna.
  • På långfingernageln har jag målat två lager av C03. Färgen är lite varmare beige/persika i tonen
  • På ringfingernageln har jag målat två lager av C11. Lacket är det ljusaste av dessa tre och har en kallare ton än C03.
Nagellacken är i sig väldigt täckande men jag målade ändå ett par lager av dem för att ge färgen lite mer djup.

När jag såg dessa lack bredvid varandra tänkte jag direkt att jag ville testa att göra leopardfläckar med dessa. Jag använde samma bas som på första bilden och formade fläckarna med ett så kallat "dotting tool" (ett prickverktyg). Istället för prickverktyget kan man även använda en tandpetare eller något annat vasst. Att göra leopardfläckarna är enkelt. Börja med att måla prickar av olika storlekar med den ljusare färgen av de två. Fortsätt sedan att måla oregelbundna "c"-former runt prickarna med den mörkare färgen. Nyckeln i att göra verklighetstrogna fläckar är just att göra fläckarna oregelbundna. Av dessa tre kombinationer är kombinationen på ringfingernageln min favorit.