Nytt i parfymhörnan denna vår!

2014-02-11

Jag tycker att det har varit på tok för lite parfymrecensioner här i bloggen, men det ska vi ändra på här och nu!

Först ut att recenseras är Burberry Brits fantastiska Burberry Brit Rhythm For Her EdT! När jag först testade den upplevde jag doften som lite starkare/kraftigare men doften la sig snabbt och fram växte istället en otroligt varm, sensuell och moget fräsch doft. När jag senare samma kväll undrade vad som doftade så otroligt gott slog det mig att det var just denna parfym som jag hade sprayat på handleden. Så är det ofta (för mig i alla fall) att parfymen "växer" fram under dagen och de bästa blommar ut några timmar senare.

Nu har denna härliga doft fått en alldeles egen plats i mitt badrumsskåp och jag vill/kan rekommendera Rhythm till dig som gillar lite mer spännande och kryddigare dofter. Den är kanske inte något för dig som enbart tycker om somriga och fruktiga dofter som Escada och Marc Jacobs. Dock är Rhythm för den sakens skull inte tung som t.ex Thierry Muglers dofter. Denna känns mer som den perfekta doften att svepa in sig i efter jobbet, till kvällsdrinken eller middagen med någon alldeles speciell. Min spontana reaktion på denna parfymdoft var: "Fifty Shades of Grey"! Inte illa va? :-)

När man ska välja doft kan det vara bra att få lite vägledning och tips från olika personer med olika personliga referenser. Eftersom jag spenderar mina dagar med ett gäng otroligt doftsäkra kollegor så bad jag dem om en recension. Så här tyckte dom!

Linn (20 år): "Burberry Brit Rhythm For Her EdT: En doft för 25+. Väldigt feminin kvällsdoft som ger en känsla av blommig trädgård en varm sommareftermiddag. Lite rockigare, häftigare när man först sprutar på den, men övergår efter ett tag till att bli mjuk och sensuell."

Josefine (25 år): "Jag tycker det är en varm och djup doft, som jag anser passar bättre kvällstid. Jag själv är ett fan av sötare dofter och denna är inte alls söt utan mer blomstrig och intensiv, men när den suttit på en liten stund känner man att doften blir "bättre" och den intensiva doften man först kände blir mildare."

Åsa (50+): "Åsa tycker att doften luktar viol. Inte som blomman viol utan som godis. Tror nog att den doften passar alla åldrar. Denna doft passar att ha på dagen eftersom den är en lätt doft."

Linn M (30 år): "Doften är lite mer av en kvällsdoft som jag tycker passar de flesta åldrar, men skulle nog uppskattas mest av dem som är 30+. En elegant doft i en elegant och snygg flaska!"

Och till sist så heter jag Linda och jag är skrämmande nära 40 år nu :-) och min recension har ni ju precis läst här ovan!

Kram Linda!