Ögonbrynstutorial

2014-04-07

Det här med ögonbryn är en hel vetenskap. En del har stora och tjocka, en del ett tunt streck, en del har buskiga och en del har strån som ligger helt perfekt. Olika bryn passar på olika människor osv. Ja, som sagt.. en hel vetenskap.

Jag har gått igenom i princip alla dessa scenarion som jag nämnt ovan, men har äntligen hittat en bra form och en bra tjocklek som passar mitt ansikte. Jag har också under mina år som sminkintresserad testat olika varianter av brynprodukter. Tillsammans med eleven.se har jag nu har jag fått äran att testa den omtalade Anastasia Beverly Hills proffsiga produkter.

Jag har använt

Innan jag börjar med att fylla i brynen plockar jag bort de små stråna utanför min önskade form.

  1. Med en liten vinklad brynpensel drar jag ett streck i brynets underkant med Anastasia Dipbrow Pomade.

  2. Med samma pensel drar jag även ett streck i yttre överkant av brynet. OBS! Inte hela vägen fram.

  3. Sedan tar jag en skugga i Anastasia Brow Pro Palette och drar små korta drag i riktning med stråna för att blanda in med den krämiga produkten. Här blandar jag den ljusa skuggan i Dark Brown och den mörkare skuggan i Strawburn, då jag har lite röda toner i mitt hår och vill matcha brynen. Då jag vill ha lite gradering på mina bryn tar jag även den mörka brynskuggan över yttre halvan av ögonbrynet.

  4. För att fixa till eventuella ojämnheter tar jag en liten concealerpensel med concealer och drar runt om ögonbrynet tills jag är nöjd. Sedan blandar jag ut concealern med ett finger eller en större borste för att få bort de skarpa kanterna.

  5. Till sist tar jag brynvaxet som finns i paletten och drar över ögonbrynen så att stråna ska ligga på plats hela dagen.