Rakskola med Barber Big T & Recipe for Men!

2014-11-03

Barber Big T driver salongen Royal Barbershop i Stockholm. Han är utbildad på A.B.I American Barber Institute i New York City och är en av Sveriges mest meriterade barberare. Barber Big T har varit med i utvecklingsarbetet av det svenska hudvårdsmärket Recipe for Men:s rakprodukter och han arbetar även med utbildning av unga barberare så vem passar bättre än honom att ge lite tips och trix kring rakning?

Lektion 1: Raka dig alltid EFTER duschen, då är huden och skäggstråna är mjuka, och skäggstråna mer medgörliga och lättarbetade. Torraka dig aldrig!

Börja med att massera in en rakolja på ytan som du planerar att raka. Applicera sedan Recipe for Men Ultra Sensitive Shaving Foam, ett rakskum specifikt utvecklad för dig med känslig hy, eller Recipe for Men Clear Shaving Gel, en rakgel specifikt utvecklad för dig med grövre skäggväxt, och börja raka medhårs. Det är viktigt att raka medhårs första vändan för att minska irritation och uppkomst av så kallade rakfinnar. Rakfinnar är egentligen inte finnar, utan infekterade hårsäckar.

Gör om processen med rakolja och Shaving Foam/Clear Shaving Gel. Raka mothårs OM huden tillåter. Men gno inte för mycket. Det viktigaste är att det ser nyrakat ut, inte hur det känns.Tvätta rent huden med ljummet vatten och splasha sedan ansiktet med iskallt vatten. På såsätt chockstänger du hårsäckarna vilket minimerar risken att få infektion i hårsäckarna.

Badda torrt med en ren handduk och använd sedan Recipe for Men After Shave Balm. Det är viktigt att använda ett after shave balm utan alkohol eftersom alkoholen torkar ut huden.

Använd aldrig klassisk taxfree aftershave parfym som svider, detta irriterar bara huden och är till ingen nytta. Vill man dofta gott efter rakning, applicera istället din favoritparfym i nacken. Det doftar lika mycket och man slipper irritationen. Lycka till och glöm inte att alltid använda vassa och väl rengjorda rakverktyg!

Bonustips! Du som väljer att köra helskägg, glöm inte att ansa och hålla efter. Grottmannen-looken var ute redan för 100 år sedan. Missa inte heller Recipe for Men Beard Elixir, vilket är en fantastisk skäggolja som masseras in i skägg och skäggbotten och ser till att skägget inte kliar, förebygger svamptillväxt och gör skägget glansigt, mjukt och formbart.

Over and out, Barber Big T