Sminktips inför nyår!

2014-12-16

Sminktips inför årets festavslutning - nyårsafton!
2014 börjar närma sig sitt slut och det är snart dags att ringa in det nya året! Låt oss göra det med stil. På med din glammigaste outfit och se till att du tänkt igenom hår och makeup ordentligt! Har du idétorka?Den här veckan får du inspiration till hur du steg för steg lägger en utav Lina's nyårsmakeuper! Nu ska det glittras!

Vad vore nyårsafton utan glitter och glamour? Vet inte riktigt om jag vågar svara på det! Looken jag skapat som du ska få lära dig nedan, Gorgeousness, är en klassisk makeup som funkar att göra i både varma och kalla toner! Ta inspiration från bilderna och gör din egen variant med andra färger om du vill det! Lycka till!

För att skapa dig looken behöver du bland annat produkterna ovan! Dessa är några utav mina favoriter just nu och de går absolut att använda under resten av året. Har du liknande nyanser hemma går de naturligtvis bra också! Produkterna du ser på bilden:

Anastasia Maya Mia Eye Shadow Palette
Ardell Elegant Eyes Glittered Lashes
China Glaze Nail Lacquer, Boo-gie Down
Make Up Store Glitter
Core Cosmetics Mineral Loosed Eye Shadow, Green & Yellow Shades
Clarins Rouge Eclat Satin Finish Age-Defying Lipstick

Naglarna är pricken över i:et på din outfit och du behöver inte alltid gå till en salong för att få till det där lilla extra! Se till att du tar dig tid om du bestämmer dig för att göra naglarna själv. På bilden har jag använt ett mörklila nagelack och sedan toppat det med en utav de finaste lack jag vet, Boo-Gie Down! Avsluta med ett riktigt bra topplack så håller det som berget!

1. Starta med att lägga en eyeprimer för att få makeupen att bli hållbar. Börja sedan lägga ögonskuggan Sienna från Maya Mia Paletten jag nämnde ovan.

2. Lägg ögonskuggan över hela locket men spara mitten partiet till senare.

3. Lägg nu färgen Vanilla från samma palette mitt på locket och sudda ut den en bit in på den andra färgen. Avsluta sedan med att tona in lite utav färgen Glisten i kanterna runt ögat för att få ett mjukt avslut.

4. Fortsätt sedan med färgen Sienna under ögonen för att få en mer markerad look.

5. Vill du ha looken mer intensiv så suddar du nu in lite utav färgen Deep Brown i den yttre ögonvrån och sedan den inre.

6. När du är klar lägger du återigen färgen Vanilla fast denna gån i ögonvrån och under ögonbrynet för att få en fin highlighter.

7. Vill du ha glitter i makeupen lägger du det innan mascaran för att få den så fräsch som möjligt. Jag har använt färgen Courageous. Glöm inte att när du använder lösglitter så måste du använda en "klistrig vätska." Jag har använt Mixing Liquid från Make up Store. Doppa en pensel i vätskan och sedan i lösglittret. För komplicerat? Kör i så fall på en glitter eyeliner!

8. Se till att lägga rikligt med glitter en bra bit upp på locket.

9. För att få en effekt, använd en annan färg på glittret på det översta partiet. Här har jag använt glittret Lemon Yellow.

10. Faller det ner mycket glitter under ögonen när du applicerar så se till att ha tejp i närheten av dig! Linda lite utav tejpen runt fingret och dutta sedan bort glitterkornen.

11. Som sista steg applicerar du en kajalpenna och din mascara. Jag har använt Eye pencil Czar från Make Up Store och sedan Flashing Volume Mascara från Isadora. Vill man lyxa till det med lösfransar så applicerar du dom allra sist. Här har jag använt fransarna ovan från Ardell!

Undrar du vad färgen på ögonbrynen är för något så är det Perfect eyebrow pencil Auburn tillsammans med brynskuggan Dark brown också från Anastasia ;) Vill du Ett stort lycka till till dig som vill testa att göra den här looken!