Spring Reveries från Deborah Lippmann

2014-05-08

Deborah Lippmann har släppt en förtjusande vårkollektion i år som heter Spring Reveries. Kollektionen är gjord i begränsad upplaga och består av sex underbara pasteller där fem av dem har creme finish. Extra intressant är det då lacken innehåller Aucoumea, Biotin och Grönt te vilket ska vara bra för naglarna. På bilden nedan kan ni se fyra av dem:

  • Flowers in Her Hair - ett mintgrönt/ ljusblått lack som täcker väl med två väldigt lättapplicerade lager. Det här lacket har en lätt "vintage"-känsla och är min favorit från kollektionen. Jag har målat Flowers in Her Hair på pekfingernageln.
  • Tip Toe Through the Tulips är ett persikofärgat lack som också täckte med två lager. Jag har målat Tip Toe Through the Tulips över långfingernageln och även det här lacket är lätt att måla med.
  • La Vie En Rose - Underbart namn på ett underbart lack helt enkelt! Det här lacket har ett väldigt vackert rosa/rött skimmer och är lätt skirt. Skirheten tillsammans med den vackra ljusa färgen ger naglarna ett fräscht intryck. Jag målade tre lager av La Vie En Rose över ringfingernageln
  • Spring Buds - ett pistagegrönt lack som gör skäl för sitt namn då färgen påminner väldigt väl om våren och de nyutslagna lövknopparna. På lillfingernageln har jag målat två lager av Spring Buds.

Jag utgick från manikyren ovan för att göra följande kombination. Prickar tillhör mina favoriter när det gäller nagelkonst så jag gjorde både stora och små prickar med Flowers in Her Hair, Tip Toe Through the Tulips och Spring Buds över pekfingernaglen, långfingernageln och lillfingernageln. Sedan gjorde jag ännu mindre prickar över de större prickarna med samma färg som basfärgen för att ge en illusion av färgcirklar. Över accentnageln (ringfingernageln där jag hade målat med La Vie En Rose) gjorde jag ett så kallat "vattenfall" mönster genom att måla olika stora streck med cremelacken. Manikyren avslutade jag med topplack.