Student-mejk av Helen Torsgården

2014-05-26

Börja alltid med att göra rent huden och återfukta den med en kräm som passar din hudtyp. Använd sedan en primer som passar dina behov. Vill du jämna ut huden? Ge lyster? Få sminket att hålla bättre? Jag har använt Max Factor Facefinity Primer SPF 20 som mattar ner huden och får sminket att hålla hela dagen.

Applicera foundation med svamp eller "Beautyblender" över hela ansiktet. Jag använder IsaDora Wake Up Make Up SPF 20 som ger en fin naturlig men täckande look.

Pudra sedan ansiktet för att fixera din foundation så att den inte "rinner" av när du blir varm. Det är också bra att pudra mycket på de partierna du vill applicera ev. solpuder/rouge/highligter. Om dessa partier inte är matta kan det bli svårt att applicera dessa så att det blir jämnt och fint. Jag har använt ett puder från Max Factor Creme Puff som är mattande och superbra.

Använd sedan ett friskt rosa rouge på kindbenen för en somrig look. Rouget jag använt nu som också är ett av mina favoriter kommer i från Lumene Touch of Radiance Blush och har nummer 10.

För att skapa de bronziga ögonen har jag använt en palett från glominerals som heter glominerals gloMetallic Smoky Eye Kit, snygga och hållbara färger som är lättarbetade.

Börja med den mörkaste färgen ur paletten och applicera den i ytterkanten på ögats lock. Tona ut skuggan med en mjuk och fluffig pensel. Det får inte vara några hårda kanter kvar. Penslarna jag använder i denna tutorialen kommer i från Bdellium Tools, jättebra och prisvärda borstar i syntet. Använd samma bruna ögonskugga med en mindre borste på undersidan av ögat. Endast i ytterkanten. Från samma palett använder du den ljusaste skuggan och applicerar den på den resterande delen av locket. För att få det extra bronzigt och snyggt applicerar jag en lösskugga från NYX på undersidans resterande del och in i ögonvrån. Skuggan heter NYX Chrome Eyeshadow MINK. Denna kan du ev. applicera lätt uppe på locket också.

Måla en tunn, svart eyeliner med liten vinge. Ett tips på en bra primer är "Maybelline New York Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24H" från maybelline, den glider fint på huden, lättmålad och hållbar. Till eyelinern, som är en gel eyeliner medföljer även en liten pensel.

Innan du applicerar mascara kan det vara bra att applicera en primer under, en mascara primer! Det ger mer volym till fransarna, och en mascara som håller bättre. Jag har använt IsaDora Mascara Primer Strengthening & Volumizing Sen applicerar du mascara som vanligt. För extra mycket volym snabbt rekommenderar jag Deborah Absolute Hi-Tech Mascara mascara HI-TECH i svart.

För hållbara läppar bör du peela dem innan, pudra dem lätt och måla hela läpparna med en läpp-penna. Använd valfri färg, jag valde en knallig och superfin rosa färg från NYX som heter "NYX Lipliner Pencil", bra budgetpenna!

Jag skippar läppstiftet och applicerar istället ett gloss direkt på läpparna. Jag valde ett som kommer matcha mina ögon perfekt, det är ett rosa gloss med lite guldglans/guldskimmer i. Det ger lite extra "plutiga" läppar dessutom! Glosset kommer i från Too Faced och heter "Too Faced Glamour Gloss Volumizing Lip Gloss".

Lycka till!