Student-mejk av Molkan!

2014-05-29

När studenten närmar sig blir alla frisörsalonger och makeupartister uppbokade snabbt, men det är faktiskt inte så svårt att fixa varken hår och smink själv om man är lite flink i fingrarna :) Här har jag skapat en superenkel look med hjälp av några favoritprodukter!

BAS

Jag börjar att grunda med Clarins Palette Instant Light Radiance Boosting Complexion Base som är en lystergivande primer.

Jag applicerar sedan glominerals Luxe Liquid Foundation och sedan L'Oréal Paris Touche Magique Concealer för att både dölja mörka ringar under ögonen och samtidigt highlighta.

För att sätta foundation och concealer applicerar jag på ett Puder för att sminket ska hålla hela dagen.

För att ge tillbaka lite dimension till ansiktet använder jag först Too Faced Chocolate Soleil Milk Chocolate Matte Bronzing Powder under kindbenen, tinningarna och under käkbenet för att skapa skuggor. Sedan applicerar jag Too Faced Sun Bunny Bronzer med en större och fluffigare borste för att ge en solkysst look.

På kindäpplena applicerar jag mitt favoritrouge Too Faced Sweethearts Blush för en rosig och fräsch ton. Efter basen brukar jag fylla i mina ögonbryn, vill du veta hur jag fixar dem har jag även en steg-för-steg guide här!

ÖGON

Här har jag använt de två översta skuggorna i IsaDora Eyeshadow Quartet 61 Golden Sunset och de två översta skuggorna i IsaDora Eyeshadow Quartet Smokey Eyes 94 Gold & Silver.

Efter att ha applicerat Too Faced Shadow Insurance Lemon Drop lägger jag den ljusa skuggan i Gold & Silver-paletten över hela ögonlocket och lite upp över globlinjen.

Sedan lägger jag den kalla mörkbruna skuggan från Gold & Silver-paletten med en helt rund liten borste i globlinjen, och som ni ser kommer den skuggan att ta upp det skimriga från den ljusare skuggan jag lade innan.

För att värma upp färgen lite plockar jag upp lite av den varma bruna ögonskuggan i Golden Sunset-paletten på en fluffigare borste och blandar ut alla kanter. Och under brynbenet placerar jag lite av den ljusare skuggan i samma palett för att få en fin highlight.

Sedan applicerar jag samma kalla mörkbruna skugga från Gold & Silver-paletten på yttre delen under ögat.

För att detta ska bli en lite snällare och naturligare sminkning väljer jag att applicera bareMinerals Lasting Line Long-Wearing Eyeliner i färgen Lasting Brown och sedan fixa till det sista med en vinklad pensel.

Appliceria din favoritmascara! Förslagsvis en vattenfast eller med tubteknologi om du känner att det kan bli känsligt när du säger hej då till alla klasskompisar. Här har jag använt Blinc Mascara Amplified i Svart.

LÄPPAR

Eftersom studenten är en glädjefylld dag som ska bestå av mycket prat, sång, mat och dryck så är mitt tips att använda sig av något enkelt att återapplicera på läpparna under dagen. Det kanske bara är ett läppglans eller ett nuderosa läppstift.

För mig ärIsaDora Perfect Moisture Lipstick i 152 Marvelous Mauve en perfekt färg just för såna här tillfällen.

Och känner man att man vill piffa till det ytterligare kan man över läppstiftet applicera ett nuderosa läppglans, till detta har jag använt IsaDora Multi Vitamin Gloss i färgen 03 Lychee.

RESULTAT

Glöm inte bort att ha roligt!

Se alla produkter Malin använt här!