Test: Går det att reducera/förminska förstorade porer?

2014-04-15

Vi är många som lider av förstorade porer tyvärr. Stora porer är ett resultat av både genetiska faktorer, levnadssätt, hur du tar hand om din hy och även din ålder spelar in. Som yngre benämner man oftast större porer som oren hy då det många gånger handlar om att porerna inte töms och rengörs som de ska. När man blir äldre förtydligas och förstärks linjer och rynkor pga förstorade porer och resultatet blir då att man ser äldre ut. Det är också vanligt att porerna blir mer synliga när man blir äldre då porerna inte lika lätt drar ihop sig efter att de varit öppna. Jag faller in i den senare kategorin då jag har lite större porer i pannan/näsan och de vill jag bli av med, eller i alla fall reducera :-)

  • Vad är porer? Porer är de små "öppningarna" som du kan se i ditt ansikte, de är oftast mest synliga i pannan och på näsan (den mycket omtalade T-zonen). Porerna fungerar som både en införsel- och utförselkanal. Det innebär att huden drar ner allt som du har omkring dig och även allt som du smörjer in dig med. Det är också genom våra porer som vi svettas och kylar ner oss.

  • Vad kan man göra? Det allra viktigaste är att sköta om sin hy och att alltid använda rätt produkter som passar din hudtyp. Det vanligaste felet många gör är att köpa uttorkande produkter (till fet hy) då en riklig talgproduktion förväxlas med en fuktfattig hy. Ta reda på vad din hud behöver och anpassa din rengöring och dina krämer efter det. Om du redan har förstorade porer så handlar det om att hitta bra porsammandragande produkter. För allra bästa resultat kan man kombinera sina produkter med att också gå till salong och behandla de drabbade områdena med kemisk peeling.

Till sist kan ju nämnas, som lite tröst till alla oss med större porer, att en "fetare" hy ofta får mindre rynkor än de med torr hy och mindre porer :-) Det finns alltid en framsida och en baksida på varje mynt!

Jag ska nu under några veckor (morgon och kväll) testa och utvärdera Dr Brandts serie "Pores No More" och jag har väldigt höga förväntningar på både produkterna och resultatet! Jag ska alltså se om det faktiskt går att få synliga resultat med riktigt bra produkter. Fortsättning följer..

Stor påsk-kram/ Linda!