Hur ska jag ta hand om min hy när jag tränar?

2014-09-24

Jag tänkte idag tipsa er som älskar att träna eller som precis börjat träna, hur ni ska ta hand om er hud. Jag jobbar på eleven.se med kundservice, och är själv både hudterapeut och träningsentusiast så tar jag hand om min kropp och min hy väldigt bra, och det är väldigt viktigt för alla människor att tänka på hur kroppen och huden mår.

Skönhet och träning hör ihop på många sätt, genom träning får vår hy ökad cirkulation och även hela vårt blodsystem sätts igång, vilket bidrar med att huden syresätts, nya celler produceras och slaggämnen förs bort. När vi svettas öppnar våra porer upp sig, vilket betyder att bakterier har fritt fram, därför är det väldigt viktigt med en bra rengöring direkt efter träningen så att vi får en ren och fräsch hy igen.

Jag själv brukar använda Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream till ansiktet som är en peeling utan korn som ger en mjuk och ren känsla till huden efteråt. Till kroppen använder jag Boots No7 Cleansing Body Polish som jag tycker har en väldigt behaglig, mjuk doft och som varsamt exfolierar huden och är väldigt mild så den kan användas varje dag.

Jag, som många andra, vill ha smink när vi tränar. Jag använder mig av mascara, mestadels för att jag tränar efter jobbet. I min necessär har jag då Make Up Store Waterproof Mascara, som fungerar utmärkt under intensiva och svettiga träningspass, utan att behöva bli svart under ögonen!

Ett annat tips till necessären är Travalo Mini Refillable Spray. Tränar du innan jobbet/skolan eller behöver fräscha upp dig snabbt är denna lilla pryl suverän, fyll på med din favoritdoft och ha med den överallt, perfekt i även den lilla necessären!

Träning minskar också stress och ger påslag av hormoner som har positiv effekt på huden. Tränar du utomhus ska du komma ihåg att skydda huden i ansiktet. Använd solkräm på sommaren och en klimatkräm som skyddar huden mot kylan på vintern.

Två av mina favoriter är Dermalogica Protection Sport SPF 50, som skyddar när du är i solen och Dermalogica Barrier Repair som hjälper till att skydda huden vid vind, blåst och kyla.

Glöm inte heller att dricka ordentligt med vatten, både före, efter och under passet. Det hjälper till att både rena och återfukta huden. Jag kan starkt rekommendera våra bkr-flaskor som finns i ett flertal underbara färger, de är perfekta att ta med sig i träningsväskan, till jobbet eller skolan! Mina favoritfärger är Chip, Gloss och Bambi.

Det är alltså superbra att svettas några gånger i veckan för att vår hud ska må bra, men glöm inte bort att ta hand om din hud med bra skönhetsprodukter både innan och efter!

För att hitta dina favoritprodukter före och efter träning kika in i vår träningsgrupp där vi valt ut produkter som är bra hjälpmedel för att rengöra och fräscha upp huden, förvara träningskläder och produkter samt för att du ska kunna dricka ordentligt med vatten under träningspassen med stil!

Psst... Missa inte att du just nu vid köp av valfria produkter för minst 699 SEK nu får en snygg träningsväska utan extra kostnad. Passa på nu, då det endast är ett begränsat antal!