Vårt möte med grundarna av Real Techniques!

2014-06-12

Föregående vecka fick vi äran att träffa systrarna och lika så grundarna Sam och Nic Chapman från borstmärket Real Techniques. Vi var otroligt nyfikna på deras tankar och idéer kring varumärket och framförallt hur man använder deras make-up borstar. Nedan finner ni svaren, trevlig läsning!

Vi är så nyfikna på när och hur ni fick intresse för make-up och make-up borstar?

Sam - Jag tror att intresset började runt 13-års åldern då vår moster Maggie var en känd make-up artist. Hon sminkade bland annat prinsessan Diana och Janet Jackson. Det var en otrolig wow-faktor att se henne arbeta och vi ville göra precis det hon gjorde, så jag tror att vårt intresse kom tidigt.

Nic - Ingen i vår släkt är direkt akademiker, alla arbetar med något mer fysiskt och kreativt som handarbete. Jag tror det var ganska givet att även vi skulle göra någonting i den riktningen.

Sam - Som make-up artist så är det naturligt att bli intresserad eller faktiskt beroende av make-up borstar. De är de främsta verktygen utöver produkterna som en make-up artist använder i sitt yrke. I och med att vi använder oss av borstar dagligen så har vi fått en större kunskap och förståelse för vad som gör en borste till ett bra redskap. När vi fick möjlighet att utveckla våra egna borstar så visste vi att detta var något vi verkligen ville göra.

Vad är idén kring Real Techniques?

Sam - Grundidén med Real Techniques är att göra det möjligt för alla att köpa dem då de är prisvärda i jämförelse med många andra märken, utan att göra avkall på kvalitén. Vi hade även i åtanke att borstarna ska kunna vara ett hjälpmedel och en lätt produkt för nybörjare att använda. Med varje borste kommer en tillhörande video från vår Youtubekanal Pixiwoo, allt för att utbilda och visa hur de kan användas. Det är ungefär 80 % av alla som brukar make-up som inte använder borstar, detta gör det otroligt viktigt för oss att informera och visa hur det ska användas via en utbildningsvideo för varje ny borste vi lanserar.

Nic - Vi har försökt att tillfredsställa alla behov som kunderna har eller efterfrågar, vilket är extremt svårt. Vi har fokuserat på syntetiskt material för att det ska vara cruelty-free. Det är bra kvalité som går att tvätta rent väldigt lätt, samtidigt som du kan använda dem till krämer, puder och andra flyttande produkter.

Sam - Vi får extremt mycket feedback från vara utbildningsvideos på Youtube, vilket gör att våra konsumenter på ett sätt är delaktiga i hur vi utformar våra produkter. Vi har även gjort borstarnas skaft i färgserier för att göra det lättare för användaren att förstå vad man ska nyttja dem till, exempelvis; den lila serien är till för ögonen, orange för huden och applicering av foundation och puder. Rosa skaft är för rouge.

Vad är det största misstaget personer gör när de använder make-up borstar och andra make-up verktyg?

Sam - Att de inte tvättar dem ordentligt eller faktiskt inte rengör dem alls! Många gånger ser jag personer lägga upp bilder på sociala medier där det har en stor skål fylld med vatten och där i ligger alla borstarna, vilket är ett stort misstag vid rengöring.

Nic - Något som är extremt viktigt när du ska rengöra dina borstar är att enbart rengöra dem precis på toppen, då det är den delen som blir smutsig. För om du tvättar den hela vägen ned till skaftet kommer limmet som håller ihop borsten bli blöt och då börjar borsten ruttna.

Sam - Ett tips är att tvätta borstarna med baby-schampo, eftersom det är så milt. Annars är en klassiker som också ger bra resultat - tvål och vatten.

Nic - Ett annat tips är att aldrig ställa en borsta upprätt direkt efter rengöring, detta för att vatten rinner ned mot själva skaftet och resulterar i mögel som bildas i borsthuvudet. Du bör alltid lägga borsten ned vid kanten av ett bord alternativt sätta fast den i ett hölj, precis som vi har på våra små make-up travel kit.

Om ni bara fick välja två produkter från er linje, vilka skulle de vara?

Sam - Min favorit är helt klart Real Techniques Expert Face Brush. Den går att använda till allt, och då menar jag ALLT. Foundation, puder, rouge, highlighter och bronzer.

Nic - Oh, expert face brush är egentligen en av mina favoriter med, men på senaste tiden har jag förälskat mig i deluxe crease brush som jag använder när jag lägger concealer, så det är förmodligen de två.

Sam - Jag håller med om deluxe crease brush men min andra "måste-ha" är Real Techniques Setting Brush, den är perfekt för applicering av highlighter.

Vad är ert tips för en Flawless make-up inför sommaren?

Nic - Water resistant make-up helt klart, för att flawless för mig är att kunna vara på stranden och ändå ha mascara eller highlighter eller någon form av make-up som håller.

Sam - Flawless innebär för mig att bära så lite make-up som möjligt. Det får gärna se naturligt ut, med en liten uppfräschning.

Vilken make-up produkt är ett måste för sommaren?

Nic - Bronzer, verkligen!

Sam - Absolut bronzer, men det är väl inget nytt kanske? Lika självklart varje sommar.

Nic - Jag tycker även att det är roligt att göra lite fejkfräknar. Det är så himla lätt! Bara ta en ögonbrynspenna i två olika nyanser och göra små duttar runt partiet vid näsan, men det är självklart individuellt. Haha!

Vad är ert intryck av Sverige och dess "skönhetskultur"?

Sam - Av det vi har sätt här i Stockholm så är ni otroligt naturliga, både i klädstilen och make-up mässigt. Jag skulle säga minimalistiskt och vackert. Nordiska länder får en ofta att vilja vara mer naturlig i sitt utseende. Ni bor i ett otroligt vackert land och personerna vi träffat här är extremt duktiga på det de gör inom make-up.

Vi har en fråga via följare på Instagram. De undrar om ni har funderingar på att lansera en necessär?

Nic - Vi har absolut haft tankar på det, men det är så mycket vi skulle vilja göra här och nu. Ibland får man ha tålamod, det är en stor process när det ska introduceras en ny produkt. Mycket research måste till innan vi kan färdigställa en helt ny artikel till vår linje.

Vad är det som gör ert jobb så roligt?

Nic - Att ingen dag är den andra lik. Vi är så glada för att få göra det här tillsammans som systrar, vi vet aldrig vad som kommer här näst.

Sam - Kunde inte sagt det bättre själv. Vi har möjligheten att få vara oss själva i vårt yrke. I flera andra arbetspositioner träder du in med en viss roll. Vi gör det vi alltid gjort genom att vara dem vi är, eftersom det kom naturligt genom vår Youtubekanal Pixiwoo.

Vad har ni för framtidsplaner för varumärket?

Nic - Oj, vi vill göra så mycket med Real Techniques! Självklart addera fler make-up borstar, men som fyller en ny funktion hellre än att vi bara producerar en massa nytt. Kanske utveckla fler produkter som inte är borstar? Ja, ni hör! Det är så mycket vi vill göra.

Sam - Vårt schema är så hektiskt just nu och en lång tid framöver. Vi ska resa till New York, Los Angeles och övriga Europa för att presentera och representera vårt varumärke. Prioriteten just nu är att se till att våra borstar finns tillgängliga runt om i världen för så många personer som möjligt. Och att alla älskar dem.

Efter mötet med systrarna Chapman började vi på eleven upplysa varandra om vilka verktyg vi applicera vår foundation med på bästa sätt. Det var blandade redskap. Ett flertal använde händer och fingrar, andra nyttjade en make-up svamp. Där efter bestämde vi oss för ett test, så kallade citrontestet. Vi valde att applicera en foundation på en citron med tre olika make-up verktyg för att se vilket som gav bästa resultat. Citronens skal kan jämföras med hudens yta då det finns håligheter som kan representera hudens porer. Avgör själv, men vi kan avslöja att hela kontoret nu investerat i nya make-up borstar. Du hittar hela sortimentet här!