3 looks, 1 palett - Anastasia shadow couture world travler palette!

2015-09-07

Nyligen dök Anastasias nya Shadow Couture World Traveler Palette upp i elevens sortiment, en palett jag själv varit sååå oerhört peppad på att få prova då jag älskar Anastasias produkter och hört mycket gott om just denna palett. Den innehåller 12 skuggor, både matta och skimriga.

Såhär lyder skuggornas beskrivning på eleven:
"Soft Peach - Nude pastell-persika med en matt finish.
Morocco - djup orange med en matt finish.
Heirloom - auberginelila med rosa inslag med en skimrande finish.
Bellini - gyllene persika med satin-finish.
Pink Champagne - skimrande rosa med en titanium-finish.
Chic - taupegrå med skimrande finish.
Spoiled - persika med gyllene touch & metallisk finish.
Fudge - rik chokladbrun med en matt finish.
Azure - Livlig blå med metallisk finish.
Intense Gaze - rosa med brons-inslag & satin-finish.
Metallic - mässingsguld med metallisk finish.
Noir - Djup kolsvart med matt finish."

Tycker alla beskrivningar stämmer in bra! Färgerna är oerhööört pigmenterade, mjuka samt lätta att jobba med. De som är som mest skimriga (tex "Pink champagne", "Chic") rekommenderar jag att applicera med en lätt fuktad borste för att de ska framträda bättre.

Då paletten är så varierad så valde jag att ge exempel på tre ganska olika looks som jag enkelt skapade med skuggor endast från denna palett. Alla looks har jag såklart grundat med en eyeshadow primer för att framhäva färger bättre och få bättre hållbarhet, har till dessa looks använt mig av IsaDora Eye Primer som är toppenbra.

Här har jag gjort en väldigt mörk och matt sotning, jag använde mig av "Noir" och "Morocco" på locken samt "Bellini" i ögonvrån. Är så imponerad över hur svart "Noir" verkligen är! En så pass hårt och mörk sotning tycker jag blir absolut snyggast med ett par lååånga fransar, här har jag använt mig av Ardell DuraLash Flare Long Black.

Här har jag gjort en väldigt mjuk sotning med skimmer, använde mig av "Morocco", "Fudge", "Soft Peach" och "Bellini" på locken och toppat det med "Pink champagne" på övre locket och vrån.

En lite färggladare look med hjälp av en blandning av "Azure" och "Heirloom" samt "Intense gaze", "Spoiled" och "Chic". Vart positivt överraskad över hur bra färgintensiteten var på den blå och lila skuggan, behövde väldigt lite för mycket färg.

Till och med borsten som följer med denna palett är rätt bra! Den består av två olika borstar i vardera ände; en för applicering och en för att sudda ut. Den mjukare "sudda ut" borsten är kanske lite för mjuk och gles för att ge en schysst blend men den andra änden tycker jag är riktigt bra. Använde den både för att applicera men också för att blenda mindre områden runt ögat. Allt som allt kan jag säga att detta är en riktigt bra och framför allt bred palett, en av mina absoluta favoriter från och med nu.