Borstskola med Jacks Beauty line!

2015-09-01

Jag fick igår hem helt otroliga borstar från Jacks Beauty Line, ett märke som släpps på eleven idag! Borstarna är av mycket hög kvalité och är dessutom handmålade som gör alla borstar 100% unika, ingen är den andra lik. De flesta av dem är veganvänliga och handtagen på borstarna är gjorda av återvunnet trä.

Jack Beauty line jobbar dessutom tillsammans med "KLIK", en grupp i Tyskland som hjälper till att stötta bland annat gatubarn och andra ungdomar. Genom att låta dem måla handtagen och vara kreativa så lär de sig inte bara struktur och arbetsrutiner utan de tjänar sig även en slant på det hela. En helt fantastisk idé enligt mig som dessutom resulterat i en bred kollektion helt magiskt vackra borstar i toppkvalité. Jag ÄLSKAR dessa borstar!

Nr. 1, Eyebrow Lash Comb No.1 - Används för att borsta ut bryn och fransar. Jag använder en sån här borste för att mjuka upp brynen efter att jag fyllt i dem men även efter jag använt mascara för att separeta fransarna.

Nr. 2, Eyeliner Brush No.2 - Används för att lägga extra fin flytande eyeliner eller för till exempel små detaljer.

Nr. 3, Eyeliner Brush No.3 - Samma som nummer 2 fast tjockare, används också för att lägga flytande eyeliner.

Nr. 4, Eyebrow Brush Angled No.4 - En snedställd borste som används för att till exempel fylla bryn. Tycker en snedställd borste även funkar bra för att lägga till exempel mörkare skugga nära fransraden som en eyeliner.

Nr. 5, Shader Brush Flat-Short No.5 - En mindre suddborste, används för att till exempel sudda ut mindre områden med ögonskugga på locket. Jag skulle även använda denna som ögonskuggsapplikator.

Nr. 6,Shader Brush Flat-Long No.6 - Som nummer 5 fast storleken större. Bra om man ska applicera och sudda ögonskugga på lite större områden.

Nr. 7, Shader Brush Round No.7 - En mjuk suddborste som till exempel används för att göra mjuka övergångar mellan skuggor på locket och eliminera skarpa kanter.

Nr. 8, Concealer Brush No.8 - Som namnet säger; en pensel för att applicera concealer. Funkar lika bra under ögon som på blemmor och liknande i ansiktet.

Nr. 9, Shader Brush No.9 - Denna används bland annat för att lägga contour på mindre ställen av ansiktet, till exempel runt näsan och hakpartiet. Fungerar även bra att lägga till exempel highlight med på mindre områden som näsa, under ögonbryn etc.

Nr. 10, Foundation Brush No.10 - En klassisk foundationborste som används för alla typer av flytande foundation. För en felfri bas helt enkelt!

Nr. 11, Make-Up Strippler Brush No.11 - En annan typ av foundationborste som även funkar att lägga blush med. Skulle också fungera att lägga en pressad mineralfoundation med.

Nr. 12, Mineral Make-Up Brush No.12 - Används för att lägga lös mineralfoundation och till exempel puder med.

Nr. 13, Blush Angled Brush No.13 - En snedställd mjuk borste som används för att lägga contouring samt blush på större områden som kinder, tinningar etc.

Nr. 14, Powder Brush No.14 - En klassisk puderporste. Används för att lägga puder, både i lös och pressad (fast) form.

Nr. 15, Pocket Lip Brush No.15 - En pensel för att applicera läppstift. En separat pensel för läppstift används för att lättare lägga stiftet snyggt på läpparna, lättare skapa fina konturer samt att det är mycket mer hygieniskt! Borsten har ett avtagbart skaft för att sätta som lock över själva borsten, perfekt i väskan.

Nr. 16, Shader Brush Fluffy Round No.16 - Ännu en suddborste för till exempel ögonskugga, denna är lik nr. 7 men är lätt spetsig i formen. Detta gör det bland annat lättare att sudda skugga nära fransraden.

Nr. 17, Mini Shader Brush No.17 - En mindre suddborste med rund topp och bra stuns, också väldigt bra att sudda med i klurigare områden som till exempel nära fransarna och ögonvrån.