China Glaze - Road Trip

2015-02-25

Jag ser alltid fram emot vårkollektionerna som China Glaze brukar lansera. De innehåller oftast en blandning av pasteller och något starkare färger och just denna blandning är jag jätteförtjust i.

Just nu har du chansen att vinna hela kollektionen Road Trip från China Glaze! 3 lyckliga vinnare kommer att dras fredag 6/3. Läs mer om hur du tävlar här!

Årets kollektion heter Road Trip och innehåller tolv lack varav 6 stycken just nu finns inne hos Eleven.se. Vi börjar med de första tre:

  • I break for Colour - har jag målat på pekfingernageln och lillfingernageln. Lacket har en intensiv röd färg och täcker väl med ett eller två lager beroende på applicering och nagellängd. Jag använde två lager för bilden nedan.
  • License & Registration PLS - har jag målat på långfingernageln. En mörkblå färg som täcker lätt med två lager.
  • Boho Blues - har jag målat på ringfingernageln. Färgen är ljusblå med inslag av lila och lacket täcker väl med två/tre lager.

Nästa tre lack är något ljusare i nyanserna. Vi har från vänster till höger:

  • Wanderlust som jag har målat på pekfingernageln och lillfingernageln. Den rosa färgen som har ett mycket vackert guldaktigt skimmer tillhör den kallare skaran och täcker med tre lager. För att applicera det här lacket på bästa sätt bör man jobba med tunna lager. Försök att först ta bort överflödigt lack från penseln innan applicering.
  • Pinking out the window har jag målat på långfingernageln. Lacket täcker med två lager.
  • Pack Lightly som jag har målat på ringfingernageln har också ett guldaktigt skimmer på samma sätt som Wanderlust. Färgen är något varmare i tonen och lacket täcker med tre lager. Det här lacket har en liknande formula som Wanderlust och bör appliceras på samma sätt: tunna lager med en pensel som är fri från överflödigt lack.

För att skapa manikyren nedan har jag använt basen ovan för att sedan måla fläckar av olikfärgade lack (I break for Colour, License & Registration PLS, Boho Blues) med hjälp av en liten pensel. Jag tog väldigt lite lack på penseln och doppade sedan penseln i nagellacksborttagningsmedel och löste upp de små fläckarna för att ge intryck av vattenfärger målade över nageln. Manikyren avslutades sedan med ett lager snabbtorkande topplack.