Ciate <3 Olivia Palermo

2015-12-29

Olivia Palermos samarbete med Ciaté har resulterat i en elegant sminkkollektion i klassiska, tidlösa färger. Man kan egentligen inte förvänta sig annat från Olivia Palermo som med sin känsla för stil har erövrat modevärlden. I sminkkollektionen ingår läppstift, ögonpennor, skuggpaletter och nagellack. Kollektionen kännetecknas också av exklusiva förpackningar som tillsammans med produkterna känns väldigt lyxiga. Nagellacksflaskorna skiljer sig något från de flaskor som Ciaté lacken vanligtvis kommer i: etiketten har fått en egen design med guldtext och guldkant samt borstens skaft är guldfärgat.

Av de fem nagellacken som ingår i kollektionen har jag valt ut två stycken att visa för er, en klassisk röd och en ljusrosa/nude färg.

Hutch heter det röda lacket som Olivia Palermo även kallar för "My go to red". Hutch var otroligt lätt att kontrollera på naglarna och jag behövde endast ett lager för att täcka naglarna helt. Lacket torkade snabbt till en väldigt glansig yta. Det kanske beror på det vulkaniska glaset som lacket sägs innehålla.

Sundays är en skir ljusrosa/nude färg som Olivia kallar för "My off duty nude". Lacket kan bäras med ett, två eller tre lager beroende på hur täckande man vill ha det. Med ett lager ser man rätt så mycket av nageln och nagelkanten eller den så kallade VNL (VNL = visible Nail Line). Med två lager har man täckt det mesta av nagelkanten. Jag bär två lager på bilden nedan. Med tre lager får man en kompakt ljusrosa färg.

Kom också ihåg att hur skirt det egentligen blir beror också på hur tjockt man väljer att applicera sitt nagellack. Mina lager brukar vara något tjockare än vad de flesta brukar applicera.

Jag har valt att kombinera Hutch och Sundays i en halvmåne manikyr. Basen för manikyren (och halvmånen) är ett lager av Sundays. När det ljusrosa lacket torkade målade jag med rött och lämnade en halvmåne vid nagelbanden. Om halvmånen inte blir perfekt (det blir sällan det när man målar för hand utan att först maskera) kan man justera halvmånen med en smal pensel doppad i nagellackborttagningsmedel. För att detta ska fungera måste man ha applicerat ett (eller två) lager av klarlack över det ljusrosa Sundays. Justeringen måste också göras då det röda lacket Hutch fortfarande är vått. Har det röda lacket redan torkat är det svårare att justera lacket utan att få med sig det ljusrosa lacket Sundays. Jag har avslutat manikyren med ett lager av snabbtorkande nagellack.