Ciaté - Liquid Chalk

2015-08-05

Den matta trenden har varit riktigt stor den här våren. Vi har sett matta lack från Mavala (Nude Colors), från Zoya (Naturel Satins) och nu från Ciaté som gör en egen variant på matta nagellack som de kallar "Liquid Chalk". Kollektionen består av fyra dämpade neutrala nyanser som genom sin matta yta utgör en elegant, stilig look som är perfekt för jobbet eller de tillfällen då man vill se elegant ut utan att sticka ut för mycket.

Kollektionen är lätt att applicera och täcker med ett enda lager. På första bilden ser vi färgerna swatchade i följande ordning:

  • Sweet talk (pekfingernageln) - ljusbrunt
  • Cheek to cheek (långfingernageln) - gammelrosa
  • Wanderlust (ringfingernageln) - en svag lavendel nyans
  • Confess (lillfingernageln) - ljusbeiget
 

Dämpade nyanser som dessa passar perfekt till en leopardmönstrad manikyr. Jag startade med Confess som bas och gjorde innersidan av fläckarna med Sweet talk. För de yttre fläckarna har jag använt Cheek to cheek. Om du undrar hur du ska göra leopardmönster, se min steg för steg guide som jag har gjort tidigare i vår. Vanligtvis brukar jag använda topplack innan jag är klar med en manikyr. Det gjorde jag inte den här gången då jag ville behålla den matta ytan. Jag hade dock kunnat använt ett matt topplack, exempelvis Ciaté - Mattnificent.