Contouring med Anastasia

2015-03-08

Anastasia Contour Kit har stått högst upp på min önskelista länge då jag hört så mycket bra om den från alla som testat. Kitet består av sex stycken puder i olika nyanser som är till för att få mer definition till ansiktet, så kallat contour- och highlighting. På eleven.se säljer de flera varianter, vilket underlättar i jakten på de rätta nyanserna just för sin egen hy. Idag kommer jag visa hur du lätt fixar en snygg contouring på nolltid!

Just nu har eleven.se 20% på hela Anastasias populära sortiment, men redan på söndag vid midnatt är kampanjen över för den här gången. Så passa på att köpa dina favoriter till lite bättre priser redan idag!

  1. Eftersom jag är väldigt ljus använder jag skuggan "Fawn" till min shading då den har en kall underton. Jag börjar med att forma kindbenen genom att applicera Fawn precis under kindbenen. Vet man inte var kindbenen slutar kan man göra en sk. "fiskmun" för att se var man ska lägga skuggan.

  2. Jag tar sedan samma skugga och lägger i tinningarna och uppe vid hårfästet i pannan. Detta för att få ansiktet att verka både smalare och för att ge lite mer dimension. Plus att man samtidigt värmer upp ansiktet lite.

  3. Sista steget i min shading-rutin är att ta Fawn längs käkbenet och ner under hakan för att få en skarpare ansiktskontur.

  4. Under ögonen använder jag skuggan "Banana" som är en ljusgul nyans och på mig med gul underton blir det bra då det tar bort mina blåa ringar under ögonen. Är du mer neutral eller har en rosa underton kan du använda skuggan "Vanilla".

  5. På övriga ställen använder jag skuggan "Vanilla" för att highlighta ansiktet. I pannan, näsan, överläppen, hakan och på käkbenen (mellan shadingen under kindbenen och under käkbenen).

  6. Till sist använder jag skuggan "Sand" som är lite skimrig och lägger på de högsta punkterna i ansiktet för att fånga ljuset lite extra. Detta lägger jag ovanpå kindbenen, lite i pannan, på näsan, amorbågen och hakan.

Du finner hela sortimentet från Anastasia Beverly Hills här.