Få lyster i ansiktet med strobing/highlighter

2015-09-20

Vad är Strobing?

Strobing, skönhetstrenden på allas läppar just nu. Contouringtrenden fortsätter att utvecklas och har nu förgrenats till bl a. Tontouring (contouring med hjälp av BUS) och Strobing.

Jag är egentligen lite allergisk mot just ordet "strobing" eftersom det bara är highlighting-delen i skulpteringsprocessen. Men ja, ni förstår principen? Man highlightar ansiktet och ger det lyster utan den hårda shading-delen.

Varför gör man det?

En del tycker att contouring kan bli för mycket till t ex. en vanlig vardagssminkning och istället för att bara skugga ansiktet väljer man då istället att highlighta, just för att få en fin och fräsch lyster till huden. En del kanske tycker att det är finare, medan andra kanske bara vill haka på trenden. Jag kan endast tala för mig själv när jag säger att jag ibland kan vara alldeles för lat för full-out-contouring ibland.

Hur gör man det?

Du går loss med Highlighter like there's not tomorrow på de partierna i ansiktet du vill framhäva; kindben, käkben, panna, näsrygg, inre ögonvrå, brynbenet, hakan och amorbågen. Ungefär så.

Vad ska jag använda för produkter?

Använd gärna en lystergivande primer eller ansiktsserum under din foundation för maximalt glow. Sedan kan du använda dig av vilken skimrig highlighter du vill, fast, flytande eller både och.

the Balm Mary-Lou Manizer / MeMeMe Beat The Blues Illuminator & Highlighter / Shiseido Makeup Face Color Enhancing Trio