Fixa en perfekt bas från grunden!

2015-08-12

Är det något jag tycker att man ska lägga lite extra tid och kanske också pengar på så är det en riktigt schysst bas! Hösten börjar närma sig vilket innebär en torrare luft och för mig som för många andra; torr hy och fnasiga läppar. Jag har generellt sett väldigt torr hy i ansiktet som under dagen istället övergår till en blank och oljig T-zon, praktexempel på blandhy med andra ord! Jag använder mig av två underbara produkter från Formula 10.0.6 för att hålla min blandhy i schack, dessa är "Formula 10.0.6 Seriously Shine Free Mattifying Oil-Free Moisturizer" och "Formula 10.0.6 One Smooth Operator Pore Clearing Face Scrub".

Scruben är helt magisk, exfolierar huden för att ta bort döda hudceller, rengör på djupet och hjälper huden att ta åt sig av moisturizer lättare. Huden blir oerhört len och man känner sig sååå ren och fräsch av denna! Avslutar sedan med deras Formula 10.0.6 Seriously Shine Free Mattifying Oil-Free Moisturizer som återfuktar på djupet samtidigt som aloe vera och bambu suger upp överflödig olja och ger ansiktet en matt finish. Den är verkligen kanonbra och perfekt för min hy som lätt blir blank under dagen.

När det kommer till läppar tycker jag inte man behöver krångla till det med en massa produkter. Badda läpparna i varmt vatten tills det torra ytsiktet börjar luckras upp, massera dem sedan varsamt med en frottéhandduk för att avlägsna lös hud och avsluta sedan med ett riktigt bra läppbalsam, jag föredrar ett från eos i doften "Summer fruits".

Och så makeup, jag kör på en foundation från Paris Berlin applicerad med en svamp från Beautyblender för ett felfritt resultat, fyller brynen lite och fixerar dem bryngel från Anastasia Beverly Hills, lägger lite färg på kinderna och avslutar med lite schysst glow med den magiska highlightern "the Balm Mary-Lou Manizer" från the Balm. Vill jag matta ner T-zonen under dagen sveper jag lite puder över de partierna, favoriten är Paris Berlin HD La Poudre Hightech. Enkelt och fräscht!