Halloween: Half Skull Tutorial!

2015-10-18

Halloween närmar sig, och något man ser mycket av under denna period är dödskallar. Jag har därför skapat en ''half skull'' steg för steg, till dig som kanske inte vill spöka ut hela ansiktet! För dig som vill spöka ut hela ansiktet hittar du även inspiration hur du gör en hel dödskalle här!

Jag började med att lägga basen, till detta använde jag NYX Invincible Fullest Coverage Foundation i nyansen medium och för att fästa samt få en matt finish använde jag NYX Mineral Matte Finishing Powder i nyansen Light/Medium.

För att skapa ett par väldefinierade ögonbryn använde jag mig av NYX Micro Brow Pencil i nyansen Taupe, en brynpenna som enligt mig är väldigt lätt att använda för att få ett jämnt, naturligt resultat, helt klart en favorit hos mig!

Till ögonmejken så började jag med att applicera ett tunt lager av NYX Eyeshadow Base i nyansen White, för att fästa ögonskuggan bättre samt få ett mer intensivt resultat. Jag använde mig av ögonskuggor ur NYX The Smokey Shadow Palette. Jag applicerade sedan NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner och fäste sedan ett par snygga lösögonfransar, Eylure Texture Eyelashes, N° 117.

När jag var klar med ögonmejken var det dags för själva halloween-sminkningen. Jag började med att måla med NYX Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen 604 Milk för att få till formen. Jag fyllde sedan i med samma penna innanför linjerna. För att få en jämn yta så använde jag bdellium Tools Pink Bambu 948P Foundation Brush och fuktade den med lite vatten och började dra över där jag målat. Dock blev det istället ränder, jag fuktade då borsten igen och duttade istället för att få ett slätt resultat.

För att göra näsan använde jag NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner med kajalsidan och gjorde även två linjer i kanten av mejken. För att få en mattare, mer täckande färg på näsan använde jag sedan den svarta skuggan från paletten.

För att göra konturerna till min makeup använde jag kajalsidan av Two Timer Dual Ended Eyeliner, och fyllde sedan i med eyeliner-sidan i kanterna av konturerna. För att vå en matt och bra övergång använde jag mig av den svarta ögonskuggan igen.

Sedan började jag skugga på kindbenet med kajalsidan av Two Timer Dual Ended Eyeliner och använde sedan en ögonskuggsborste utna något på för att dra ut färgen så att det blev en fin övergång mellan grått och vitt. Detta gick superbra tack vare att Jumbo Eyeshadow Pencil som jag målade det vita med är lite krämig vilket gjorde det lätt att skugga och dra lite med fingrarna för att jämna ut.

Så blev det dags för att måla ut där tänderna skulle vara, detta gjorde jag med kajalsidan av Two Timer Dual Ended Eyeliner. När jag var nöjd med placeringen fyllde jag i lite och rundade av kanten ned vid tanden och började forma där roten är. Jag började sedan skugga mellan tänderna för att man ska kunna se att tandrötterna går uppåt, detta gjorde jag med hjälp av den svarta skuggan och bdellium Tools 716 Smoky Eyeliner Brush.

För att avsluta min makeup målade jag några tunna streck på hakan som ska se ut som sprickor och skuggar även i nedkanten av mejken för att göra den mer levande.

Produkter du behöver för att göra denna makeup:

Bas:

  • NYX Invincible Fullest Coverage Foundation, Medium
  • NYX Mineral Matte Finishing Powder, Light/Medium

Ögonbryn:

  • NYX Micro Brow Pencil, Taupe

Ögon:

För själva ''skallen'':

För att göra din makeup lite läskigare rekommenderar jag ett par zombie-linser!