Halloween: Masquerade Mask!

2015-10-20

Idag tänkte jag visa er en makeup som passar dig som inte vill ha en så läskig makeup för Halloween, utan vill satsa på den mer eleganta looken. En maskeradmask kan du givetvis köpa, men här visar jag hur du istället kan sminka din väg till det, genom detta kan du göra den så elegant eller så läskig som du vill.

För min bas har jag använt mig av NYX Invincible Fullest Coverage Foundation i nyansen medium, NYX Mineral Matte Finishing Powder i nyansen light/medium och även NYX Highlight & Contour Powder för att markera mina kindben.

För att skapa min ögonmejk använde jag NYX Love in Paris Eye Shadow Palett i nyansen Je Ne Sais Quoi. Jag började med att applicera den ljusaste skuggan i ögonvrån och även lite under ögat. Jag använde sedan NYX Prismatic Eye Shadow i nyansen Liquid Gold som är en bronze-aktig färg på resten av ögonlocket och även lite under. Jag avslutade skuggningen med den mörkbruna nyansen från paletten. Jag använde sedan NYX The Curve Felt Tip Eyeliner för att göra en vinge och målade även som en vinge nedåt vid ögonvrån. För att avsluta min ögonmejk använde jag NYX Wicked Lashes, Jezebel och NYX Lush Lashes Mascara Badunkadunk.

För att veta ungefär hur masken ska vara formad använde jag en vit kajal och målade ut där jag ville ha den och för att se så att den blev proportionerlig. Jag fyllde sedan i där jag målat med vitt med en svart eyeliner. Släpp lös din kreativitet och använd din fantasi här, eller gå efter en referensbild för att göra ditt mönster.

När jag kände mig klar med själva masken använde jag NYX Powder Blush i nyansen Bittersweet för att få lite rosiga kinder.

Jag använde sedan NYX Nude Matte Shadow i nyansen Maybe Later och Tryst för att skugga lätt runt masken för att skapa ett djup.

Jag avslutade min look med ett mörkt läppstift som jag tycker blev perfekt till denna Halloweenmakeup, här använde jag NYX Soft Matte Lip Cream i färgen Copenhagen. Matcha gärna din look med lite lockigt hår och ett par glammiga naglar!

Hoppas ni gillade denna makeup!

Full produktlista:

Bas:

  • NYX Invincible Fullest Coverage Foundation, Medium
  • NYX Mineral Matte Finishing Powder, Light/Medium
  • NYX Highlight & Contour Powder
  • NYX Powder Blush, Bittersweet

Ögon:

Läppar:

Maskeradmask: