Hur du använder Real Techniques borstar!

2015-04-20

Real Techniques-borstar är nog mina mest använda borstar och har lyckats samla på mig en bra skara med deras borstar och tänkte idag dela med mig av lite information om användningsområden, mina favoriter och tips på hur, var och varför man kan använda borstarna då de är väldigt mångsidiga.

För det första är alla borstar tillverkade i syntetiskt taklon-hår och är därför 100% cruelty-free, de har stadiga skaft med ett färgkodat system för att de ska vara lätta att hitta och känna igen.

Basborstarna har orangea skaft, alltså de borstar vars syfte är att skapa en felfri bas. Med allt från foundation till puder, contouring osv.

Pointed Foundation Brush, ingår i Real Techniques Core Collection

En platt spetsig borste till bl a. foundation och concealer. När borsten är platt ger den mycket täckning och den är så pass liten att man kommer åt på mindre ytor och i vrår. Den är dock i det minsta laget för större ytor, men det är bara en personlig preferens. Jag kan också använda den för att applicera min highlighter då jag tycker att det blir ett väldigt fint resultat.

Real Techniques Expert Face Brush

En oval tät borste som är väldigt multifunktionell, kan användas både till flytande- och puderfoundation, contouring, rouge, highlighter osv. Jag använder Expert Face Brush primärt till foundation och den ger en väldigt fint, medeltäckande resultat. Men ska du bara köpa en borste från RT så är det definitivt denna!

Buffing Brush, ingår i Core Collection

En rund borste, rätt rakt skuren upptill. Passar också väldigt bra till flytande- och puderfoundation, men själv använder jag den främst till puder. Den är lagom stor för mig och ger mig den kontroll jag vill ha.

Real Techniques Powder Brush

En stor fluffig puderborste med rundad topp. För mig är den lite för stor och fluffig för just puder då jag vill ha lite mer precision, så det nya användningsområdet för mig är bronzer. Detta är den perfekt för då den är så fluffig vilket gör att man slipper få för mycket produkt på en gång.

Borstarna med rosa skaft är sk. multifunktionella borstar, men personligen tycker jag att de flesta borstar har fler än ett användningsområde.

Detailer Brush, ingår i Core Collection

En ytte pytte platt och spetsig borste som är perfekt för precisa arbeten. Jag gillar att använda den till Concealer under ögonbrynen när jag vill ha de där spikraka linjerna, eller för att komma åt inne i ögonvrån. Men mitt supertips är att den faktiskt är väldigt effektiv för att applicera olja på naglar och nagelband!

Real Techniques Setting Brush

En mindre oval, rundad och fluffig borste som kan användas till att sätta sin foundation, som namnet antyder, och jag gillar att använda den för att sätta min concealer runt och under ögonen. Den är liten och smidig och får plats i små vrår som under ögonen, runt näsan osv.

Contour Brush, ingår i Core Collection

Favorit! En liten rund borste som är perfekt för just contouring/shading. Under kindbenen, runt käklinjen och tinnigarna. Man får ett jättefint och jämt resultat samtidigt som man har den där precisionen man vill ha för att få en sylvass contour. Fungerar också bra till highligter.

Real Techniques Blush Brush

Favorit! En stor rund, fluffig borste som passar perfekt på mina äppelkinder, tre drag med rouge och jag är good-to-go. Precis som med Powder Brush är den så pass fluffig att man får väldig kontroll över hur mycket produkt man applicerar. Man kan få den skiraste appliceringen och bygga upp till så mycket man vill ha. Ett tips är också att använda denna till puder om man vill ha en lättare täckning.

De borstar med lila skaft är till för ögonen. ögonskuggor, glitter, eyeliner och allt annat som hör ögonen till.

Accent Brush, ingår i starter set

En liten platt borste som är perfekt för små detaljer, som t ex. att göra ögonskuggan sotig under ögat eller när man vill komma in i små vrår. Funderar också bra till concealer för att få en precis täckning över finnar eller andra "imperfections".

Pixel-point Eyeliner Brush, ingår i starter set

Pixel-point är en relativt liten, smal och rund borste som främst är till för eyeliner. En av de borstarna jag inte riktigt kommit lika bra överens med som de andra borstarna då jag tycker att den är alldeles för tjock för att få en fin tunn eyelinerlinje. Men jag tror inte att denna säljs längre utan har ersatts av Fine Liner Brush. Fungerar också bra som en detaljborste om man känner sig lite modig och vill ha grafiska linjer eller prickar i sin sminkning.

Base Shadow Brush, ingår i starter set

Favorit! En oval, fluffig borste som passar perfekt både för att packa på ögonskugga, men också för att blanda ut. Man skulle verkligen kunna klara sig med endast denna borste för att få en snygg ögonsminkning. No joke!

Deluxe Crease Brush, ingår i starter set

En större, rund ögonborste med ganska täta strån. Fungerar jättebra till att lägga en soft skugga i globlinjen, men även att bara blanda ut ögonskuggan. Ytterligare användningsområde är faktiskt att applicera concealer med den då den är så pass stor och tät för att klara av det!