Hur du fixar leopardmönster på naglarna

2015-04-22

Ett av mina favoritmönster för naglarna är leopardmönstret, dels för att mönstret i sig är tidlöst och dels för att det är så enkelt och snabbt att göra. Genom att variera vilka färger man vill använda kan man få fram olika effekter som exempelvis somriga naglar i neonfärger, mustiga leopardmönster på hösten, kontrastrika/mörka leopardmönster på vintern och pastell leopardmönster på våren. Man kan förstås blanda färgerna lite som man vill och inte hålla sig till årstiderna (jag blandar ofta lite efter hur jag känner) .

Detta behöver du för att göra leopardfläckar:

 1. Tre olika nagellack. Välj färger som antingen kontrasterar med varandra eller som komplimenterar varandra. För bilderna nedan har jag använt Zoya Tiana som basfärg, OPI - My Silk Tie för den innersta delen av fläckarna och OPI - Dark Side of the Mood för den yttersta delen av fläckarna.
 2. Ett prickverktyg (dotting tool), en tandpetare eller en smal pensel
 3. Baslack och topplack

Steg för steg

 1. Börja med att måla naglarna i en färg. Kom ihåg att alltid börja en manikyr med ett baslack, dels för att skydda naglarna från pigment och dels för att lacket och manikyren ska få en bra grund och på så sätt hålla längre
 2. Måla oregelbundna prickar på naglarna med ett prickverktyg, en tandpetare eller en smal pensel. Använd lacket som du har tänkt ha till den innersta delen av prickarna. Man kan göra prickarna stora eller små, beroende på hur man vill att mönstret ska se ut. Placera prickarna osymmetriskt för att efterlikna verkligheten så bra som möjligt.
 3. Måla små "C"-formade mönster runt fläckarna gjorda i punkt 2. För detta används det mörkare lacket som valts för att göra den yttersta delen av mönstret. "C"-mönstret görs också med en smal pensel, prickverktyg eller tandpetare.
 4. Avsluta manikyren med topplack då själva mönstret har torkat
Några tips för att uppnå bra resultat:
 • När man väljer färger ska man tänka på att använda en mörkare färg till de "C"-formade mönstren runt fläckarna än till fläckarna i sig.
 • Fläckarna behöver inte täcka hela nageln. Man kan göra fläckar på sidan, längs en nagelkant eller bara på nageltipparna.
 • Fläckarna ska vara oregelbundna för att efterlikna verkligheten så bra som möjligt
 • Vänta en liten stund innan du topplackar. Att topplacka för tidigt medför att mönstret dras med topplacket och manikyren ser utsmetad ut.