Intervju med Martina Richter, grundare och VD för SkinPlan

2015-02-23

Vi på eleven.se har sålt SkinPlan i nästan tio år nu. Stolta har vi sett kund efter kund få upp ögonen för hudvårdsserien som verkligen är på allvar. Grundaren och bolagets VD, Martina Richter, har alltid lyft fram produkternas resultat som det allra viktigaste. Det innebär att SkinPlans absolut huvudsakliga mål är att deras produkter verkligen ska fungera.

SkinPlan arbetar hårt för att ta fram produkter för alla hudtyper och att ständigt förbättra och utveckla sortimentsbilden är både deras passion och utmaning. Vi lät vår hudterapeut och kundservicemedarbetare Linn intervjua Martina och här nedan kan ta del av hennes rekommendationer för SkinPlan.

Gör din egen hudanalys med SkinPlan här.

1. När grundades SkinPlan och hur?
 - SkinPlan grundades år 2007 av mig, Martina Richter, som arbetat länge med produktutveckling samt forskning i Tyskland och Schweiz för stora koncerner inom hudvård och den medicinestetiska marknaden. Tanken var att ta fram en revolutionerande hudvårdsserie där kunden kunde få en vetenskaplig hudanalys och veta exakt vilka hudvårdsprodukter som var rätt.

2. Vad kan man göra åt en hy som är torr, men som ändå är oren?
 - En torr hud blir lätt oren då smuts samt fett fastnar i porkanalerna. Här gäller det att använda en bra kemisk peeling som löser upp fett samt smuts utan att irritera huden. Ett bra tips på en kemisk peeling är SkinPlan Fruit Acid Peeling A.H.A. 20% där det är ingredienserna som exfolierar, och du behöver inte arbeta med huden som vid användning av t.ex en kornpeeling.

3. Under vinterhalvåret känner många att de tappat lystern i huden, hur fräschar man upp huden efter vintern?
 - Samma här, en kemisk peeling gör susen. Det är också viktigt att tillföra huden med mycket fukt. Då fastnar inte smuts och fett lika lätt i porkanalerna. Här är en fuktmask en bra behandling som man kan göra hemma, exempelvis SkinPlan Superior Hydro Gel Mask. Den använder många även på sommaren efter ett solbad. Huden brukar bli mycket torr av solen.

4. Vad ska man använda för peeling beroende på hudtyp?
 - SkinPlan har en peeling som är mycket effektiv, AHA Fruit Acid Peeling. Den har 20% glykolsyra samt fruktsyra och ett pH värde på 4. Den tar bort döda hudceller samt överskott på sebum. Regelbunden användning gör det möjligt för andra hudprodukter att verka bättre på huden.

5. Vilket är ditt bästa tips för att skämma bort huden lite extra?
 - Bästa tipset är att använda en ansiktsmask. Det finns inget bättre än att ge huden värdefulla aktiva ingredienser som den kan dra åt sig och få en fin lyster. SkinPlan Vitamin A & E Mask innehåller för utom vitaminerna A & E även 3,5% avocadoolja, 2% sheasmör och 2% gycerin.

6. Vad ser du som viktigast i en daglig hudvårdsrutin?
 - Rengöringen. Många slarvar här och rengör inte huden ordentligt. Smink sitter kvar och täpper till porkanalerna. Är man noggrann med att rengöra huden, så ser man faktiskt skillnad. En populär rengöring från SkinPlan är SkinPlan Sensitive Cleanser Milk pH 5,0 som är en effektiv rengöringslotion som hjälper dig att ta bort makeup och orenheter utan att torka ut huden.

7. Hur använder man produkter med AHA-syra i på rätt sätt, tex eran: SkinPlan Fruit Acid Peeling A.H.A. 20%?
 - Först ska man rengöra huden noggrant, sedan applicera AHA-syran, låta verka i 5 - 10 minuter och sen skölja av med ljummet vatten. Voilá, huden ser ut som ny och känns fräsch!

8. Till vilken hudtyp rekommenderar du rengöringen: SkinPlan Sebo Control Cleanser Gel pH 6,1? Detta är en rengöring till någon med fet hud och som kanske även är torr. Den löser upp fett men torkar inte ut huden. Många känner för första gången att huden inte stramar som den lätt gör med produkter för fet hy. SkinPlan har satsat på att aldrig innehålla uttorkande ingredienser för de med fet hy.

9. Kan du rekommendera denna SkinPlan Sebo Control Mask till en hud som är blandhy, fetare i panna, näsa och haka men lite torr på kinderna?
 - Absolut att rekommendera, till fet hy, blandhy och även de med torr hy. Masken innehåller 10% kaolin som drar åt sig fett på ett mycket effektivt sätt. Därtill har den 12mg/ml aloe vera som återfuktar huden. Man kan säga att den suger ut fett och för in fukt istället.

Jag vet att flera fotomodeller använder den som en typ av primer innan de sminkar sig och ska gå ut. När man är varm så brukar makeup rinna och se kladdig ut. Med en SkinPlan Sebo Control Mask-behandling innan, så sitter sminket kvar perfekt hela kvällen!