Intervju med skönhetsprofilen & bloggaren Viola Holmgren!

2015-04-17

Viola Holmgren, även känd som KillerColours bloggprofil på Rodeo.net är rutinerad skönhetsbloggare som sedan en lång tid tillbaka bjuder på makeup-tips och lyfter nya samt väletablerade skönhetsmärken på sin blogg. Hennes ledord "Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you" ger oss ett kännetecken till vad som är viktigt när det kommer till skönhet, ta del av råd och tips och hitta de produkter som passar just dig!

Vi har självklart varit nyfikna på vad Viola tycker om skönhetsprodukter och den brinnade trenden av det ekologiska utbudet, nedan finner ni Q/A om hennes tankar kring ekologisk skönhet, samt ett och annat tips.

  • Vad bör man tänka på när man letar efter ekologiska skönhetsprodukter?

En grym nyckel tycker jag är att lära sig läsa innehållsförteckningar! Särskilt med ekoprodukter som har en tendens att vara mer baserade på rena oljor, växturdrag och liknande. Genom att plugga ingredienser så får du facit i handen när du kikar på innehållsförteckningen, du kan se ungefär vilken effekt produkten kommer ha, hur maxad effekten är och om priset känns relevant för produkten. Allt detta genom proportioner och typer av ingredienser.

  • Varför tror du intresset för det ekologiska utbudet inom skönhet har ökat?

Folk har börjat bry sig om vad de stoppar i magen och därmed även vad de har på huden. Det där går alltid i vågor, kolla bara sjuttiotalets råkost, den har vi nu återuppfunnit som raw food. "Rent leverne"-trenden har fluktuerat kraftigt, och med ett ökat intresse för skönhetsprodukter hakar de förstås på mer än någonsin.

  • Hur tror du att ekologiska produkter påverka vår hud/hår/kropp?

Såvida du tål den ekologiska ingrediensen så säger jag kör i vind, du drar den klara vinstlotten. Bortsett från just det faktumet att ekologiska produkter är renare och därmed lättare att få allergiska reaktioner mot så får du ju faktiskt en superren och näringsrik produkt, precis som i valet att dricka juice istället för läsk. Läsken är näringsfattig och utan några egentliga fördelar, juicen är vanligare att vara överkänslig mot men den innehåller å andra sidan den rena energin som gör dig väl. Samt har du reagerat på en ekologisk produkt kan du mycket enklare lista ut vilken ingrediens du reagerat på, för ärligt talat - polydimethylsiloxane, vasaru?

  • Vi får många frågor om ekologiskt vs kvalitet, hur ser du på det?

Kvalitet som i funktion är helt upp till den som producerar produkten, naturen innehåller i stort sett alla fix och trix som framställs i laboratorier så med god kunskap om naturen kan mycket spännande fifflas fram. Kvalitet som i hållbarhet på badrumshyllan kan vara ett minus för vissa då renare produkter lättare härsknar, skär sig, börjar lukta konstigt eller till och med möglar med tiden, för när såg du på allvar ett "skräpschampo" mögla senast? Jag tycker att det är en sund grej att folk börjar fasa in produkter med kortare hållbarhet för innehållets renhets skull, det ger mer respekt för produkten tycker jag.

  • Finns det några nya rön inom ekologisk skönhet som du tror kommer att slå stort den närmaste tiden?

Nya rön vet jag inte riktigt, men jag tror att många på allvar börjar släppa löddrande ansiktsrengöringar! Sjukt bra grej då smuts och smink går utmärkt att lösa upp med rengöringar baserade på smörer och oljor, tvållödder torkar ut och är inte nära på lika lugnande för huden. Många alternativ börjar dyka upp för olika behov, både lättare och fetare varianter beroende på vad just ditt ansikte behöver.

  • Har du några favoritprodukter inom skönhet som är just ekologiska?

De tre märkena som står högst på kärlekslistan för mig är M Picaut Swedish Skincare, REN skincare och NUXE, i stort sett allt jag testat från dessa märken är fantastiskt. Paradprodukten denna vinter har varit M Picaut Calming Cocoon Cream som gullat bort både finnar och torrfläckar för mig, ren mirakelprodukt.