Maybelline fyller 100 år!

2015-04-12

Iår fyller Maybelline New York 100 år! Detta firar vi med att erbjuda er 11% på hela deras varumärke t.o.m 16/4-15.

I början av 1900-talet var makeupen väldigt neutral med fylliga ögonbryn, lite mascara, ljusa puder och mycket rouge för att sedan göra en helomvändning 1920 med tunna, tunna mörka ögonbryn, glamourösa ögonfransar, mycket ögonskugga och starka färger på läpparna. Året var 1915, då makeupen började gå från neutralt till dramatiskt, som Maybelline slog upp sina dörrar som ett litet familjeföretag och har idag blivit ett av världens största makeupmärken.

Maybelline skapades 1915 av den då 19-åriga entreprenören Tom Lyle Williams. Tom uppmärksammade att hans storasyster använde sig av en kombination av vaselin och koldamm för att ge hennes ögonfransar en mörkare, mer intensiv look. Detta gav Tom en idé och han skapade en produkt som såldes lokalt, ''Lash-In-Brow-Line'' men döpte sedan om den till Maybelline, som en ära till hans syster Mabel. År 1917 skapade företaget Maybelline Cake Mascara, ''den första ögonmakeupen som kan användas varje dag.'' och idag erbjuder Maybelline ett brett sortiment med allt från nagellack, eyeliner och mascara till foundation, puder och rouge. Deras sminkprodukter är kända och älskade världen över.

Hur fixar jag 20-tals looken?

1. Basen! Börja med att applicera din foundation och din concealer. Välj så täckande produkter som möjligt, t.ex Maybelline New York Dream Satin Liquid Foundation och Maybelline New York Cover Stick Concealer, vi vill gärna ha en så len ''porslinsfinish'' som möjligt. Svep sedan över ditt puder, t.ex Maybelline New York FIT Me Powder.

2. Markera dina kindben! Till skillnad från 1910, när man applicerade rouge över i princip hela kinden, markerade man kindbenen lite mer 1920. Detta gör du genom att lätt svepa med en mörkare, brun-aktig ton precis under kindbenet och svep sedan lätt med en ljusare rouge (gärna en rosa eller aprikos nyans) på kindbenet och ytterst lite på ''kindäpplet''. För att få till din perfekta nyans kan du t.ex använda Maybelline New York Dream Terra Sun Bronzing Powder för att markera dina ansiktsdrag, och Make Up Store Blush i nyansen A touch of Peach eller Fresh Rose beroende på din hudton.

3. Nu till ögonen! Börja med att svepa en varmare brun ton över hela ögonlocket, mot ögonbrynet, och blanda sedan in en kallare brun ton över hela ögonlocket för att få ett extra djup.Maybelline New York Eyestudio Quads Eyeshadow, Natural Smokes i nyanserna 3 och 4 passar perfekt för detta. Viktigt att tänka på när du gör en 20-tals makeup är att markera ögonen nedåt, ge dem en ''ledsen'' look. Applicera även samma kombination av ögonskugga under nedre fransraden och möt ögonskuggan på ögonlocket. Tänk på att använda kalla toner, och var inte rädd för att blanda in grönt, blått eller vilken nyans du än önskar. När det kommer till 20-tal kan man brassa på!

Applicera sedan Maybelline New York Master Smoky Shadow-Pencil längs både övre och nedre fransraden, och ''sudda'' sedan med baksidan av pennan eller använd t.ex Sigma Smudge Brush - E21. Det ska alltså inte vara någon vinge, eller någon skarp linje utan väldigt sotat.

Applicera sedan din mascara, t.ex Maybelline New York Lash Sensational Lash Multiplaying Mascara som blivit väldigt populär, både på övre och nedre fransarna. Se till att markera alla fransar, även de små, för en mer intensiv look. Du kan även använda ett par lösögonfransar för att få dina ögon att se större och mer dramatiska ut.

Vill du sticka ut mer, använd istället en svart nyans på ögonskuggan, gärna en skimrande silver eller vit längs med ögonbrynen. Tänk bara på att få till den rundade, ''ledsna'' looken.

4. De ledsna ögonbrynen! Ögonbrynen kan du göra på lite olika sätt, viktigast är även här att få till en lite mer ''ledsen'' look. Har du fylliga ögonbryn kan du markera dem lite grann, använd en ögonbrynspenna eller brynskugga och ''ta bort'' själva bågen. Har du tunna ögonbryn kan du istället måla ögonbrynen tunt med formen som en halvmåne. Återigen, för att få till den ledsna looken.

5. Sist men inte minst, läpparna! För läpparna vill vi få till det där 20-tals putet. Markera därför gärna med en läppenna, t.ex Maybelline New York Color Sensational Lip Liner i nyansen Pleasure Me Red, med största fokus på ''amorbågen''. Markera amorbågen lite mer spetsigt, och applicera sedan läppstift, t.ex Maybelline New York Color Sensational Lipstick i nyansen Lady Red.

En sista viktig grej att tänka på... Var inte rädd för att ta ut svängarna och spexa till det ordentligt!

Bilden är köpt & vi kan därför inte garantera att produkterna/nyanserna som nämns i texten kommer att se likadana ut på din hy.