Min höstfavorit - Läppar och fräknar!

2015-08-20

Allt fler märken inom kosmetik släpper nu för tiden en hel del spännande och utmanande läpprodukter, vilket jag tycker är jättekul! Allt från gloss och traditionella sticks till så kallade "liquid to matte" som är ett flytande läppstift som blir matt och vattenresistent vid applicering. Färger utöver det man är van; allt från neonkulörer till nattsvart. Jag tycker att en bra läpp och bryn tillsammans med en naturlig bas är allt man behöver för att få en uppseendeväckande men också fräsch look i höst.

A och O när det kommer till ett par djärva läppar är en bra primer och en läppenna. Jag använder mig av NYX Lip Primer och en läppenna från IsaDora i färgen "Zinfandel" tillsammans med NYX High Voltage Lipstick i färgen "Wine & Dine". Stiftet och pennan är i en mörk och kall röd färg som drar mot det lila, såååå fint. Jag grundar först läpparna med primern som förstärker färgen i stiftet och hjälper till att hålla det på plats hela dagen. Efter det använder jag mig av läppennan vars funktion är att lättare ge en schysst kontur som också förhindrar att läppstiftet glider in i veck runt munnen, samt även hjälper till att hålla läppstiftet snyggt länge. Toppa sedan av det hela med själva läppstiftet!

När man väljer en läppenna så så ska man försöka hålla sig till en kulör så nära stiftet som möjligt. Är det helt omöjligt att hitta en läppenna i liknande färg som stiftet (som om man till exempel kör på ett par blå läppar) kan man prova och experimentera med ögonpennor istället!

Till min höstlook har jag inte bara kört på en läpp utan även fräknar. Jag har tyvärr inga naturligt (men önskar verkligen att jag hade) så jag gör dem själv! Jag tycker inte bara fräknar är superfint utan även ger ett fräscht intryck som passar bra till ett par vågade läppar. Har man redan fräknar som kanske börjar blekna mot hösten kan man använda denna teknik för att förstärka de man har istället. När det kommer till ögonen har jag bara lagt ett tunt lager browgel från Anastasia i färgen "Granite" på fransarna för att väldigt diskret sätta lite färg på dem.

Jag visar i klippet nedan hur jag gör för att fejka fräknar! Jag rekommenderar att använda Jane Iredale Eye Pencil i färgen "Taupe" men prova dig fram till en färg som passar just din hy bäst.