Nagelvård - Hur du tar hand om dina naglar!

2015-08-26

Höstens kollektioner börjar dra igång och jag börjar drömma om de vackra mustiga höstlacken som är på intåg in i butikerna, inklusive hos Eleven. Jag börjar planera manikyr efter manikyr, helfärgade eller fyllda med vackra mönster, för visst är höstens färger vackra!

En vacker manikyr går dock lite längre än att bara applicera det där snygga lacket eller göra ett vackert mönster på naglarna.

En vacker manikyr börjar med välvårdade, välklippta, jämnlånga naglar som man har tagit hand om under en längre tid.

När hösten och vintern börjar närma sig är det lite extra viktigt att man tänker på sina naglar då det kalla och snart torra vintervädret sätter sina spår i form av torra händer, torra nagelband och torra/sköra naglar.

Detta är enkelt att åtgärda genom att man börjar tänka på att använda handkräm lite oftare, applicera nagelbandsolja strax före läggdags och genom att använda nagellacksremover utan aceton när man tar bort en gammal manikyr.

Några generella tips när det gäller naglar:

  • Använd alltid handskar när du diskar
  • Använd inte naglarna som verktyg för att exempelvis öppna saker, peta bort etiketter, skala apelsiner m.m.
  • Ha för vana att ha handkräm och/eller nagelbandsolja vid sängen så du kan använda det innan läggdags
  • Använd alltid baslack innan du applicerar en manikyr
  • Använd alltid rena nagelsaxar/nagelfilar
  • Om en nagel går sönder under dagen så går den oftast att reparera då det finns speciella reparationskittar för naglar. Använd i så fall ett plåster tills du kommer hem så att inte skadan blir värre.
  • Om en nagel har gått sönder och den inte går att reparera då skadan är för stor, klipp resten av naglarna till samma längd så ser det snyggare ut.
Sköter man de här enkla tipsen brukar naglarna hålla sig fina.

Om ni vill ha mer tips om nagelvård kan ni besöka min blog där jag bland annat har visat hur man bleker sina missfärgade naglar med en mycket enkel metod nämligen genom att använda citron. För ännu mer tips och info om nagelvård kika efter min nya e-book "The Art of Nail Care - A guide to healthy looking nails", ute första september på Amazon.