Naglar våren 2015

2015-01-29

Våren är på väg och det börjar bli dags att titta efter vårens trender när det gäller naglar. Tittar man på catwalken så är det en trend som utmärker sig i år där olika delar av nagelns naturliga färg syns och blandas i nagelkonsten. Detta har varierats på många sätt, genom att göra funky french manikyrer med en transparent bas och pastell nageltippar, genom att måla ljusfärgade streck på nageln utan att täcka hela nageln med färg, genom att göra halvmånar med färg och lämna resten av nageln "omålad" och genom att tejpa en del av nageln, måla resten och ta bort maskeringen. Färgmässigt är det framför allt pasteller som har använts för att göra nagelkonsterna men också metalliska lack då man har målat metalliskt färgade streck över nageln och lämnat resten utan färg. Trenden känns väldigt fräsch och snygg och det är framför allt en lätt trend att anamma.

Idag ska vi titta på hur vi gör halvmånar enligt vårens trender.

Detta behövs:

 • Ett baslack för franska manikyrer. Jag använde Depend Bare Skin som är nästintill ofärgat på nageln.
 • Franskmanikyrmallar. Dessa följer med de flesta franskmanikyrkittarna som exempelvis Depends eller IsaDoras.
 • Ett pastellfärgat lack. Jag använde Depend Apricot Gardens
 • En liten pensel
 • Nagellacksremover
 • Ett snabbtorkande topplack
Förutom detta har jag även använt Depend Pretty as Fairy innan topplacket. Detta är frivilligt men jag är så förtjust i den här toppern att jag använder det ihop med de flesta manikyrerna nuförtiden. Lacket ger ett väldigt vackert blåaktigt skimmer!

Steg för steg:

 1. Börja med att applicera baslacket. Använd gärna ett snabbtorkande topplack efter detta för att förkorta baslackets torktid. Baslacket måste vara riktigt torrt innan nästa steg.
 2. Placera halvmånemallarna vid nagelbanden. Samma mallar brukar användas för att göra franska manikyrer.
 3. Måla ett eller två lager av det pastellfärgade lacket vid nagelbanden.
 4. Ta bort mallarna innan nagellacket har torkat. Detta måste göras relativt snabbt. Väntar man för länge riskerar man att kanterna blir trådiga och ojämna och mallarna blir svåra att ta bort på ett bra sätt.
 5. Justera eventuella ojämnheter vid nagelbanden och vid halvmånarna med en liten pensel doppad i nagellacksremover. Applicera sedan ett lager av Pretty as Fairy över hela nageln. Detta är frivilligt men lacket ger ett vackert skimmer som ser väldigt fint ut.
 6. Avsluta manikyren med ett lager snabbtorkande topplack
På samma sätt kan man göra en så kallad Funky French, en fransk manikyr med färgade nageltippar istället för vita nageltippar. Den enda skillnaden är att mallarna placeras vid nageltipparna istället för nagelbanden.