"No makeup"-makeup med rms beauty

2015-11-24

Jag har tillsammans med eleven fått äran att prova på ett nylanserat och exklusivt märke i elevens sortiment; rms beauty! rms är helt naturligt smink grundat av makeupartisten Rose-Marie Swift med mottot "Less is more". Man vill med rms produkter låta den naturliga huden skina genom och stor fokus ligger på naturligt och hälsosamt glow. rms produkter är inte bara ekologiska, de är proppfulla med hudvårdande egenskaper samt antioxidanter som inte upphettas vid framtagning vilket innebär att alla nyttigheter bevaras. Produkterna är också framtagna på så sätt att en produkt kan ha mer än ett användningsområde. Looken nedan tog mig inte mer än ca 10 minuter att göra och ger den där fräscha "osminkade" looken samtidigt som man mår bra av att veta att alla produkter innehåller vårdande egenskaper. Tanken med rms beauty är att jobba främst med händer och fingrar när man applicerar men det går såklart att använda borstar också, jag använde den spiralformade borsten ovan till bas och den plattare borsten till kinder, båda är från rms beauty.

Jag började med att preppa mitt ansikte med 2-3 droppar rms Beauty Oil, en högkoncentrerad olja packad med nyttigheter för huden. Den skyddar, bidrar med antioxidanter och ger en fin naturlig lyster. Den rekommenderas även som ett komplement till den dagliga hudvårdsrutinen morgon och kväll, masseras in i lätt fuktig hud.

Jag använde sedan UnCover Up i nyans 22, en multifunktionell bas som går att använda som både foundation och concealer, smälter lätt in i huden och anpassar sig till hudens egna undertoner. Ger lätt till full täckning beroende på vilket resultat man vill ha, men låter ändå alltid huden lysa genom. Den innehåller väl valda oljor för att balansera huden och passar därmed alla hudtyper.

På ögonen la jag med hjälp av en skuggborste Eye Polish i nyansen "magnetic" som är en mullvadsfärgad krämskugga med mycket lyster. Konsistensen gör den busenkel att jobba med och går att lägga oerhört lätt eller lite tyngre med mer/mörkare färg som resultat. Även denna låter huden lysa igenom och ligger fint på locket, då det är en krämbaserad skugga kan den vara bra att fixera i globlinjen med lite transparent puder.

På kinder och läppar använde jag mig av "Lip2Cheek" i nyansen "promise". Den är varmt laxrosa med lite lätt gyllene skimmer och gör sig perfekt till både läppar och kinder! Jag ville ha en väldigt naturlig finish och valde att lätt lägga den på kindbenen och försiktigt dutta den på läpparna med fingrarna.

För att toppa det hela använde jag mig av "Living Luminiser", en fantastisk highlighter som ger en hälsosam glow precis där du vill ha den. Den är mjukgörande och ser varken glittrig eller skimrig ut på huden, passar även alla hudtoner då hudens naturliga ton lyser igenom. Jag la denna på kindbenens topp, strax under ögonbrynen och i ögonvrån, lite på hakan, näsbryggan och amorbågen ovanför läpparna med hjälp av fingrarna.

På fransarna använde jag mig av "Volumizing Mascara" en otroligt lätt volym mascara som jag tycker är helt fantastisk! Den går att bygga upp för mer volym eller bara lägga lätt för en mer naturlig look. Den klumpar inte, den fäller inte och den tynger inte ner fransarna. Även den innehåller vårdande ingredienser. Brynen lämnade jag naturliga, fixerade dem bara med lite färgad bryngel!