Nyårssminkning i guld!

2015-12-21

Ring klocka, ring! Snart är det nyårsafton och ett nytt härligt år kommer att börja. Ett nytt år med nya möjligheter och nya äventyr. Har du några härliga planer inför 2016?

På nyårsafton är det många som gillar att piffa upp sig lite extra, jag har därför skapat två olika looks som passar perfekt för denna tillställning - en i guld och en i silver tillsammans med ombre-läppar!

Du kan se tutorial med silver-tema här!

Börja med en bra bas!
Börja med att lägga din bas. För att få mitt smink att hålla längre grundade jag med NYX Angel Veil Skin Perfecting Primer. Jag använde sedan NYX Invincible Fullest Coverage Foundation i nyansen medium och NYX Mineral Matte Finishing Powder i Light/Medium. För att markera mina konturer lätt använde jag NYX Highlight & Contour Pro Palette och NYX Powder Blush i nyansen Bordeaux gav mina kinder en fräsch rodnad.

Till brynen har jag använt NYX Micro Brow Pencil i nyansen Taupe.

Nu till ögonen!
Det är alltid bra att börja med en primer på ögonlocken, dels för att få färgen i din ögonskugga att bli mer intensiv och även för att hålla skuggan på plats hela kvällen. Jag gillar NYX Eyeshadow Base i vit eller hudfärgad. Jag skapade först en bredare vinge med NYX Glam Shadow i nyansen Amber Fire, och följde sedan vingen genom att använda den grå och svarta nyansen i NYX Eyeshadow Trio White/Grey/Black. För att intensifiera det guldiga använde jag NYX Baked Eyeshadow Ghetto Gold och NYX Chrome Eyeshadow Panic.

Jag skapade sedan en tunnare linje med NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner, och suddade lätt med den svarta nyansen i trion under ögat för att få en mer sotad look. För att göra en sista finish applicerade jag NYX Wicked Lashes, Vixen och NYX Lush Lashes Mascara Badunkadunk.

För att få min mejk att hålla ännu längre använde jag även NYX Matte Finish Setting Spray.

Ombre-läppar!
Till läpparna har jag använt NYX Soft Matte Lip Cream som är lätt att applicera och har en härligt krämig textur, men som lämnar läpparna med en matt finish vilket passar utmärkt när man ska göra en ombre.

Jag har använt mig av nyansen Copenhagen längst ut, sedan Addis Ababa och längst in Tokyo. För att göra en ombre så är det oftast enklas att använda en läpp-pensel för att kunna applicera med mer precision. Att jobba sig utifrån och in är oftast enklast, och tänk på att inte 'smacka' läpparna. För att blanda ihop nyanserna mer med varandra kan även en fluffig ögonskuggsborste vara bra att använda.