Nyårssminkning i silver!

2015-12-23

Snart är det dags att skåla in det nya året och nya äventyr väntar. Det hör oftast till att piffa till sig lite extra då man kanske ska på någon nyårsmiddag eller fest och jag har därför här skapat två tutorials - en i guld och en i silver tillsammans med ombre-läppar!

Du kan se tutorial med guld-tema här!

Börja med en bra bas!
Börja med att lägga din bas. För att få mitt smink att hålla längre grundade jag med NYX Angel Veil Skin Perfecting Primer. Jag använde sedan NYX Invincible Fullest Coverage Foundation i nyansen medium och NYX Mineral Matte Finishing Powder i Light/Medium. För att markera mina konturer lätt använde jag NYX Highlight & Contour Pro Palette och NYX Powder Blush i nyansen Bordeaux gav mina kinder en fräsch rodnad.

Till brynen har jag använt NYX Micro Brow Pencil i nyansen Taupe.

Nu till ögonen!
Det är alltid bra att börja med en primer på ögonlocken, dels för att få färgen i din ögonskugga att bli mer intensiv och även för att hålla skuggan på plats hela kvällen. Jag gillar NYX Eyeshadow Base i vit eller hudfärgad. Jag började sedan med att applicera den vita nyansen i NYX Eyeshadow Trio White/Grey/Black i ögonvrån och över ögonlocket. Jag applicerade sedan den grå nyansen över den vita och längs med nedre fransraden och följde sedan med den svarta för att skapa en fin övergång och sotad look. På den vita ögonskuggan applicerade jag sedan NYX Prismatic Eye Shadow i nyansen Tin för att få till det silvriga. Jag gjorde sedan en vinge med NYX Collection Noir Skinny Black Liner. För att sätta sista finish på min makeup så applicerade jag NYX Wicked Lashes, Vixen och NYX Lush Lashes Mascara Badunkadunk.

För att få sminket att hålla längre sprayade jag sedan lätt över NYX Matte Finish Setting Spray.

Ombre-läppar!
Till läpparna har jag använt NYX Soft Matte Lip Cream som är lätt att applicera och har en härligt krämig textur, men som lämnar läpparna med en matt finish vilket passar utmärkt när man ska göra en ombre.

Jag har använt mig av nyansen Copenhagen längst ut, sedan Addis Ababa och längst in Tokyo. För att göra en ombre så är det oftast enklas att använda en läpp-pensel för att kunna applicera med mer precision. Att jobba sig utifrån och in är oftast enklast, och tänk på att inte 'smacka' läpparna. För att blanda ihop nyanserna mer med varandra kan även en fluffig ögonskuggsborste vara bra att använda.