NYX PROFESSIONAL MAKEUP highlight & contour pro palette

2015-10-19

Nyligen släppte NYX PROFESSIONAL MAKEUP sin egna palett - NYX PROFESSIONAL MAKEUP Highlight & Contour Pro Palette, anpassad för contouring & highlight, den innehåller totalt 8 stycken puderskuggor varav 4 stycken är till för att skulptera och 4 stycken är till för att highlighta. Skuggorna är magnetiska och går att flytta runt i paletten eller byta ut om man vill!

På den övre raden från vänster har vi först "Ice queen", en ljus och neutral skimrig highlighter som funkar att lägga exempelvis precis under ögonbrynen eller mindre områden. Därefter "Soft light" och "Cream" som är två matta skuggor, en kall och en varm som är bra för att ljusa upp större områden med. Efter de har vi "Nectar", en persikofärgad skimrig highlighter som passar bra att lägga till exempel på kindbenen för att lyfta och highlighta dem.

På den nedre raden från vänster har vi "Tan", "Toffee", "Sculpt" och "Hollow". Dessa är kalla och varma samt ljusare och mörkare bruna skuggor med matt finish som man använder för att skulptera ansiktet med.

På den vänstra bilden har jag bara lagt bas och på den högra har jag även använt mig av highlight and contour paletten. Jag har använt mig av nyansen "Sculpt" under kindben, i tinningarna, under hakan, lite på hals samt lite längst näsan. Sedan har jag lagt lite av "Tan" längst kindbenen för att få en lite varmare finish, därefter "Soft light" i panna, på näsbenet, kindbenen och hakan. Toppade det hela med "Nectar" på kindbenen och hakan samt "Ice queen" på nästipp, under bryn och lite precis ovanför överläppen.

Vad tycker jag om den? Jag är i grund och botten inget fan av contouring men jag gillar verkligen denna palett! Skuggorna känns lätta att jobba med även om några av de matta kräver lite extrajobb med borsten för att man ska få nog med pigment. Färgerna funkar bra även om man är ljus i hyn oavsett om man har varma eller kalla undertoner. Vad som gör den här paletten till en riktig vinnare enligt mig är dock de två skimriga highlighterna Ice queen" och "Nectar"! Jag älskar dem, de är de bästa highlighters jag provat än så länge. De ger ordentligt med lyster utan att se glittriga ut och jag kommer med all säkerhet använda dessa varje dag.