Real Techniques - Bold Metals collection!

2015-06-16

WELL HELLO THERE, BRUSHES!

Som jag suktat efter dessa rå-coola penslar från Real Techniques! Hur snygga?! Finner inga ord över designen, eller jo ett ord - LYX!

Bold Metals collectionen innehåller just nu 7 penslar men fler kommer successivt att byggas på i sortimentet.
De är uppbyggda så här:
Guld = Bas
Platina = Ögon
Rosé Guld = Finish

GOOD TO KNOW

Real Techniques grundades utav Sam & Nic Chapman, stora makeupartister i UK som bland annat driver den super stora Youtube-kanal, Pixiwoo.

Borstarna är gjorda utav Teklon, ett fint syntethår som är handskuret för att få så bra resultat som möjligt. Good to know om Bold Metals-serien är att håren nästan går ner hela vägen till mitten utav skaftet för att de inte ska håra! Man har också lagt in en liten tyngd i skaftet för att man lättare ska kunna jobba med dom.

REVIEW - THIS IS HOW I THINK

Real Techniques Bold Metals Collection, 101 Triangle Foundation Brush, 329 Sek, till vänster, är en smart foundationborste då ena sidan är platt för att komma åt större delar av ansiktet. Andra sidan har vinklade kanter för att du ska komma åt näsa och andra områden som är mer svåråtkomliga. Bra svep men stråna delar sig lite i klungor när man penslar vilket ger lite randigt resultat. Jobbar man däremot med hela bredden av penseln löser man lätt det problemet.

Real Techniques Bold Metals Collection, 100 Arched Powder Brush, 349 Sek En ganska smal puderborste som funkar super till att stryka på löspuder och göra snabba finishar. Behöver du däremot jobba in pudret i basen krävs nog en rundare och tätare borste som tex den från deras tidigare kollektion.

Real Techniques Bold Metals Collection, 300 Tapered Blush Brush, 339 Sek, till vänster - älskar! En grym rougeborste som är perfekt för att även applicera en highlighter. Jag gillar att den är "liten" och inte så yvig då man verkligen får rougen precis där man vill ha den.

Real Techniques Bold Metals Collection, 301 Flat Contour Brush, 339 Sek, samma här - älskar! Perfekt form för sitt ändamål. Ger en jätte fin contouring (skugga/form) under kindbenen och lägger sig precis där man vill ha den. Den är väldigt kompakt och ger därför mycket färg, bra att tänka på.

Real Techniques Bold Metals Collection, 202 Angled Liner Brush, 189 Sek, till vänster, är grym den med. En liten, snedställd pensel som ger bra precision och gör det lätt att komma åt! Super för att både markera bryn, göra fransmarkering och för att markera under ögonen.

Real Techniques Bold Metals Collection, 200 Oval Shadow Brush, 239 Sek, mitten, en fluffig ögonskuggspensel som jag faktiskt både använt för concealer och till ögonskugga. Gör sitt jobb och är härlig att jobba med! Absolut värd att införskaffa!

Real Techniques Bold Metals Collection, 201 Pointed Crease Brush, 219 Sek, en blending brush som ska hjälpa dig att sudda ut skuggorna. Den var lite för hård för min smak. Tror det är en vane sak då jag vanligtvis jobbar med lite mer porösa "suddpenslar" men jag ska nog bli vän med den här med.

CONCLUSIONS ABOUT BOLD METALS

Jag fullkomligt älskar den smarta designen och det faktum att de sticker ut rejällt i verktygsbältet. Dessutom gör den smala spetsen på skaften att man får plats med fler i sminkbältet om man nu jobbar med det (jag har mina penslar i ett stort glas när jag jobbar.)

Håret är fint men med vissa av borstarna får jag inte samma känsla som när som jag jobbar med deras tidigare kollektion. Jag älskar nämligen den och jag tycker håret känns mer äkta på dom. Dessutom är de lite mer kompakta i håren vilket göra att de är mer tacksamma att jobba med.

Jag tror som sagt att detta är en vanesak för mig så jag ska jobba järnet med dom nu för att få in tekniken. Tycker Real Technique har gjort ett fantastiskt jobb med denna nya kollektion. Ser så mycket fram emot att testa de andra penslarna som snart kommer komplettera kollektionen!