Så färgar du ditt hår hemma!

2015-04-27

Tidigare i höstas fick jag mitt hår färgat och fixat av Fredrik Olofsson, frisör på eleven store och jag älskade det. Jag har dessvärre inte haft tid att gå till någon frisör efter det, men fick istället hem lite produkter för att kunna få tillbaka den fina lila färgen samt att underhålla den ett tag till. Våren är perfekt för att testa nya färger eller frisyrer. Har du planerat någon hårförändring?

Före var håret mer eller mindre brunt igen, samt att jag hade en ruggig utväxt på ca 5 cm. Efter blev håret både mörkare och lila. Jag använde mig avL'Oréal Paris Féria by Préférence 2.16 Intensiv Svart-Violett.

Efter själva färgningen använde jag Revlon Professional Nutri Color Creme 002 Lavender för att få den där intensiva kalla, lila nyansen. Det är också en inpackning som samtidigt hjälper till att vårda håret.

När jag känner att färgen börjar mattas av använder jag Revlon Professional Nutri Color Creme 200 Burgundy Violet och Revlon Professional Nutri Color Creme 002 Lavender om vartannat då Burgundy Violet är mer rödlila och Lavender blålila. Så att växla mellan de båda ger mig den lila nyans jag vill ha.

När jag vill piffa till håret lite extra använder jag L'Oréal Professionnel Hair Chalk Color Polish - First Date Violet som ger en intensiv lite metallisk färg. Hair Chalk Color Polish är som en flytande hårkrita som sitter som berget utan att färga av sig.