Skäm bort dig själv med ett hemma-spa!

2015-02-04

Ibland kan man känna att man inte riktigt har tid att ta hand om sig själv, men det är viktigt att då och då ge sig lite ''ego-tid'', att ta det lugnt och bara slappna av. Något enkelt att ge sig själv är lite spalyx hemma. Ge dig själv tid att njuta!

Hur gör man då, för att få en spakänsla hemma? Här nedan kommer vi att ge dig lite olika tips på hur du enkelt kan skapa din egen spaupplevelse i hemmet.

Tänd lite ljus, exempelvis doftljus som har en avslappnande doft av t.ex lavendel och sätt på lite musik som du gillar.

Börja med att ta ett härligt bad eller en varm dusch för att förbereda kroppen. Rengör huden med en duschgel, t.ex Decléor Aroma Cleanse Toning Shower & Bath Gel, och massera sedan in en peeling över huden, t.ex Bliss Lemon + Sage Body Scrub, för att få bort döda hudceller samt ge huden lyster. När du applicerar din peeling rekommenderar vi att du arbetar med cirkulära rörelser över hela kroppen, men använd inte din kroppspeeling i ansiktet.

För att rengöra och exfoliera ansiktet kan du använda t.ex Bliss Fabulous Foaming Face Wash som är rengöring och exfoliering i ett.

När du ändå behandlar kroppen, så kan du även passa på att ge håret en härlig kur! Börja med att rengöra det med schampo och applicera sedan en vårdande inpackning, t.ex Macadamia Professional Deep Repair Masque, som du låter vara kvar i håret medan du behandlar resten av kroppen. Massera in hårinpackningen i handdukstorkat hår, främst i längderna och sedan upp mot hårbotten. Sätt sedan upp håret i en tofs, och låt hårinpackningen göra sitt.

Nu när du rengjort huden är det bra att använda en ansiktsmask också, då huden välkomnar alla vårdande ingredienser efter att du peelat bort smuts och döda hudceller. Under de kalla månaderna som är just nu kan man ofta uppleva huden som lite fuktfattig, så en fuktmask är väldigt bra att använda, t.ex Dermalogica Skin Hydrating Masque, då den inte torkar ut huden som t.ex en lermask kan göra. Lägg ett tunt lager av masken över hela ansiktet och dekolletage, och låt Dermalogica Skin Hydrating Masque sitta kvar i cirka 10-15 minuter.

Under tiden du har din hår- samt ansiktsmask, kan du passa på att ge dina fötter lite vård, eller varför inte fixa dina naglar? Om du känner att du vill och har tid, varför inte fixa båda två?

För att ta hand om dina fötter finns allt från fotsockor och fotfilar, till vårdande fotcreme och gel. Ett bekvämt sätt att få bort förhårdnader på fötterna är att använda fotsockor, t.ex den populära Baby Foot Deep Skin Foot Exfoliation, som är som plastsockor fyllda med en särskild gel. Du tar enkelt på dig fotsockorna, låter de verka i ca. 1 timma och sköljer sedan av fötterna i duschen. För bästa effekt rekommenderas det även att ta på sig ett par vanliga sockor över plastsockorna när du har dem på. Under de kommande veckorna kommer sedan döda hudceller att lossna, och när processen är klar (det tar normalt sett 2-3 veckor) så känns fötterna mjuka och lena! Efter behandlingen så är det bra om du smörjer in fötterna med en fotkräm, t.ex Baby Foot Moisture Foot Cream Extra Rich och låter den absorberas ordentligt.

Just nu är det också många som känner att naglarna blir mer sköra och att nagelbanden blir torra, vilket kan göra det svårt att hålla dem fräscha och fina. Då kan det vara bra att investera i en nagelolja, t.ex OPI Avoplex Exfoliating Curticle Treatment som du bör använda både morgon och kväll, som ger nagelband och naglar rikligt med fukt.

Fila sedan naglarna med en nagelfil och forma dem till önskad form. Använd sedan en trestegspolerare, t.ex Depend Poleringsfil 3 Steg, som du filar med ovanpå naglarna i tre steg. Börja alltid med de grövsta och fortsätt sedan med den finaste delen. För bästa resultat kan vi rekommendera att använda den grövsta delen på filen en gång i månaden, och de två finare en gång i veckan.

När du känner dig klar med hår- och ansiktsmasker, naglar och fötter sköljer du noga av ansiktet och sköljer ur håret. Avsluta sedan din hårbehandling med balsam.

Avsluta även din kropps- och ansiktsbehandling med en fuktgivande kräm eller olja för att ge huden ordentligt med fukt. Massera in din ansiktskräm, t.ex Dermalogica Active Moist över ansikte och dekolletage. Applicera sedan din kroppsprodukt över hela kroppen, t.ex Decléor Systeme Coorps Moisturising Body Milk.

Känner du för att bara ligga och slappa medan du låter hår, ansikte och fötter få sin behandling kan vi även rekommendera att använda Dirty Works Eye Mask som du kyler ned en stund i frysen och sedan lägger över ögonen för en sval, behaglig känsla. Ta en stund för dig själv med ren avkoppling!

Tänk på att alltid följa dina produkters instruktioner noga när du använder dem.

Lycka till, och kom ihåg: Tänk på dig själv och unna dig en skön, avkopplande stund för det är du värd!