Trender med Frida Fahrman

2015-05-12

Modeprofilen och bloggaren Frida Fahrman har många järn i elden. Hon är både småbarnsförälder, bloggare på Mama.nu och har en gedigen karriär i mediebranschen. Till trots har Frida alltid haft ett öga för trender och mode. Vi passade därför på att fråga hur hon ser på våren- och sommarens "must have", både i skönhetsväg och mode.

  • Vilka trender har vi sett i början av 2015, vilka kommer fortsätta i sommar?

Jag tycker att vi har sett mycket nudetoner, att det ska se ganska osminkat ut. Eller som kontrast, om man tex. väljer ett sotat öga, så går den övriga make upen i nudetoner. Dessutom handlar allt just nu om ekologisk skönhet, fler och fler varumärken börjar tänka på det och utbudet av ekologiska produkter bara ökar, en trend som verkligen kommer att hålla i sig. Hela modet den här sommaren har mycket influenser från 70-talet, och lika så när det kommer till beauty och hår.

  • Vilka trendsättare/profiler ska vi hålla koll på?

Jag tycker överlag inte att man ska låsa sig vid vissa personer när det kommer till trender, det finns så mycket annat att inspireras av, som resor, miljöer, vackra bilder. Men vill man kan man alltid kika tillbaka på de gamla 70-tals ikonerna, eller söka efter en viss # på instagram kring en trend där man söker inspiration kring.

  • Hur matchar du sommarens klädval/trend med make-up och hår?

Jag tänker absolut köra en del på det avslappnade 70-talet, med denim, jeans med falairs och stora kaftaner. Håret blir stort och lockigt, somrigt och naturligt solbränd. Går jag på fest får det bli med en extra eyeliner, något jag inte haft på ett tag.

  • Vilka färger kommer vara aktuella under vår/sommar?

Denim absolut, och blå toner, färger som alltid kommer till sommaren är såklart navy och vit. Men när det kommer till färg och mönster är det rostiga nyanser och grönt.

  • Vad är ett säkert kort inom mode och skönhet?

Den här sommaren är det definitivt en avslappnade strandlook, en stor kaftan, ett par sandaler till och ett långt utsläppt hår och en naturlig solbränna.

  • Om du fick välja en skönhetsprodukt som kommer få följa med hela sommaren, vilken skulle det vara?

En solskyddfaktor med minst Spf 30, varje dag, det är ett måste!