Vad vet du om Clarins? Del 2: Solskydd

2015-04-15

Vi har Clarinsvecka här på eleven.se och vi vill därför låta er bekanta er ytterligare med Europas största hudvårdsvarumärke inom lyxsegmentet. I del 1 gav vi en mer generell bild av Clarins som varumärke, arvet och vilka produkter som verkligen efterfrågats stort hos oss genom åren. I det här inlägget tittar vi närmre på deras solprodukter tillsammans med vår hudterapeut Linn M, då vi precis gått in i solsäsong.

Missa inte att vi just nu har 20% på hela Clarins sortiment t.o.m 19:e april 2015.

Många av oss älskar solen, härliga varma sommardagar och gyllenbrun hud. Vi behöver sol och D-vitamin, men den kan också ge bestående hudskador. När vi utsätter oss för sol så reagerar melaninet i huden och bildar ett skydd mot UV-strålarna, vilket ger oss den bruna färgen, ibland klumpar hudens melanin ihop sig och bildar mörka fläckar, pigmentfläckar. Värst utsatt är områdena i ansiktet, på kinderna, överläppen och i pannan. Men även hals, dekolletage och handrygg är områden där de ofta uppstår.

Denna hyperpigmentering (som dessa fläckar kallas) kan ha olika bakomliggande orsaker och behandlas därmed olika. De som bildats av överdrivet solande kan vi ofta behandla snabbt, medan hormonella fläckar sitter djupare och är svårare att ta sig an.

Det kan också uppkomma ljusa, mörka eller vita fläckar i ansiktet. En del av dessa har med våra hormoner att göra och kan drabba gravida eller dem som äter p-piller. Det finns också förändringar i vår hud som kallas melasma, och ser ungefär likadan ut. Det kommer oftast från exponering av sol samt användning av kemiska preparat men även vissa mediciner tillsammans med exponering av sol kan orsaka fläckar.

Tredje typen av fläckar kallas åldersfläckar, vilka kan uppkomma med åldern och är en blandning av hormonell och solskadad hy. Denna typ av fläckar är vanliga både hos män och kvinnor.

Så här behandlar du!

För det första, undersök alltid alla fläckar hos en hudläkare för en individuell rekommendation kring hur just du bör ta hand om dig. Tänk också på att det alltid finns risker med överdrivet solande och att det kan ge solskador och i värsta fall hudcancer. Dock finns det krämer som kan ge en hjälpande hand vid ytliga pigmentfläckar, då det har en liten blekande effekt och därmed ger huden en mer jämn yta, exempelvis Clarins Vital Light Serum. Dessa krämer/serum bör man helst använda under vinter och höst då det inte är bra att vistas i starkt solljus när man använder dem. Det bästa är att vara noga påläst om produkten och skydda huden samtidigt som man gör sin kur. Vi hjälper dig gärna och du kan alltid ringa oss på 020 22 11 00 om du har frågor.

Det pratas och skrivs mycket om solskydd och vi kan inte nog betona vikten av det. Många solskador visar sig flera år senare och därför kan man vid en viss ålder tycka att man "tål sol bra", när man i själva verket får lida av det mycket längre fram. En stor andel rynkor är också direkt förknippade med överdrivet solande och därmed självförvållade. Vare sig du är känslig eller lätt blir brun behöver därför huden ett alltid skydd mot solen. Clarins har tagit fram en riktigt bra serie med där vi särskilt vill lyfta nedan produkter. Du hittar all deras solvård här!

Clarins Sun Wrinkle Control Cream for Face

Detta är en ljuvlig, vårdande solkyddskräm som hjälper till att skydda huden i ansiktet mot UVA- och UVB-strålar. Den är fri från olja, lätt i konsistensen och täpper inte igen dina porer. Med SPF 30 skyddar den din hy mot solens skadliga strålar och ger möjligheten till en jämnare solbränna. Tips: Använd alltid högt SPF när du solar. Där huden är som tunnast, tex. i ansiktet och på handrygg bör du ha minst SPF 30 eller SPF 50.

Clarins Sun Control Stick High Protection UVB 30
Är du en av dem som utövar vattensport, skidåkning eller tillbringar mycket tid i intensivt solljus på sommaren? Då är detta solstick något för dig. Det är litet och smidigt, har en smidig vrid-funktion så du slipper fumla med lock, och viktigast av allt hjälper till att skydda mot farliga UVA- och UVB-strålar, infraröda filter och fria radikaler.

Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray SPF 50+
För dig som vill skydda huden extra och inte vill ha en kräm med dig på stranden. Detta fuktgivande spraylotion hjälper till att skydda huden från uttorkning samt UVA- och UVB-strålar med ett SPF 50+! Den är dessutom vatten- samt svettresistent.

Clarins After Sun Moisturizer Ultra-Hydrating
Även när du kommit hem efter en dag på stranden och är inomhus är det viktigt att vårda huden. Detta är en lätt, snabbabsorberande aftersun-kräm som hjälper till att ge en behaglig känsla till huden samt erbjuder intensiv fukt. Den hjälper även till att göra så din solbränna håller sig vacker längre, och ger en mjuk, behaglig känsla.