Våra vanligaste hårfärger, del 1: Blond

2015-03-17

Världens kanske mest kända blondin, Marilyn Monroe, var egentligen brunett. Ingen vet säkert om det var hon eller den erkänt skickliga reklamaren Shirley Polykoff som myntade uttrycket "blondes have more fun". Vi på eleven.se tror att man kan ha roligt oavsett hårfärg, men då vi är riktiga skönhetsnördar som älskar att lära oss mer, har vi valt att under våra hårvårdsdagar kika närmre på en vanlig hårfärg per dag.

Vi har också 20% på hela vårt hårvårdssortiment t o m lördag 21/3 så passa på att fylla på med gamla favoriter eller varför inte ta tillfället i akt att testa något nytt?

Varför är man blond?

Blont hår beror på mängden, typen och paketeringen, av melaninpolymerer, som skapas av melanocyter och insöndras i keratinocyter. Färgen produceras i hårroten som ligger i huden. Det finns två typer av melanin. Feomelanin har en gulröd nyans och eumelanin en brunsvart. Mycket feomelanin färgar alltså ditt hår rött och inte blont. Ingen melaninhalt alls gör däremot håret vitt, vilket vi märker av med tiden då håret kan bli vitare med åren. Fler kända blondiner än just Marilyn Monroe är bland andra prinsessan Madeleine, programledaren Marie Serneholt och den talangfulla musikalartisten Pernilla Wahlgren.

Vilken hemmafärgning passar för blondiner?

L'Oréal Paris Prodigy Hair Color 8,0 Bonde ger dig en härlig fyllig färg, med fina toner och naturlig känsla. Du får en unik kombination av fantastiska färgämnen och med sin mikrooljeteknologi ger den en slät yta till hårfibern vilket gör att det reflekterar ljus och du får ett strålande och glänsande resultat.

  • Hjälper till att täcka grått hår.
  • Återfuktande, för ett mjukt och smidigt hår.
  • Jämn färg från rot till topp (kan variera beroende på vad du har för grundfärg).

Hur fixar jag själv Marilyn Monroes frisyr?

  1. Arbeta in en klick volymskapande mousse eller stylingmousse, gärna också med värmeskydd i handdukstorrt hår.

  2. Använd en kam för att skapa en rak sidbena. Låt håret torka.

  3. Rulla upp lite bredare partier hår kring en locktång, försök att lägga partierna nästan på varandra för att de ska bli hårda och tajta och inte lösa och utdragna. Fäst dem gärna ihoprullade med en liten hårnål och låt dem svalna så.

  4. Använd fingrarna för att rätta till lockarna, försök att behålla dem hela och separera dem inte. Skapa stadga med hjälp av gel som du tar små doser av och fördelar ut jämt över handflator och fingertoppar, låt locken glida genom handen och gelen. Avsluta med en hårspray för bättre hållbarhet under hela dagen.

Steg 1: Uniq One All in One Hair Treatment & got2b Rise 'n Shine Volume + Shine Whipped Mousse

Steg 2: TIGI Pro Cutting Comb

Steg 3: BaByliss PRO Titanium Tourmaline Curling Iron 16mm & Bravehead Professional Hair Pins

Steg 4: got2b Rise 'n Shine Volume + Shine Hairspray & Angel Fantasy Party Volume Curling Cream