Våra vanligaste hårfärger, del 2: Brun

2015-03-18

År 2003 träffas två unga studenter på ett universitet i England. De blir förälskade och inleder en romans. Problemet är bara att han är en av världens mest bevakade kungligheter. Catherine Elizabeth Middleton, blev genom sitt förhållande med den brittiske prinsen William, Kate med hela världen. Hon är inte bara känd för sin klädstil och ödmjuka framtoning, utan också för sitt skinande blanka bruna hår. Vi råkar också veta att omväxling förnöjer och en stor del av Kates hårframgång ligger i hur hon vågar variera sin styling och sina uppsättningar utifrån situation och tillfälle. Så experimentera mera!

Just nu erbjuder vi dessutom 20% på all hårvård till och med lördag 21/3, så tidpunkten är lite extra god för närvarande att våga testa något nytt!

Varför blir man brunett?

Två typer av pigment ger håret dess färg: eumelanin och feomelanin. Alla människor har en viss mängd feomelanin i håret. Eumelanin, som har två subtyper av svart eller brunt, avgör hur mörk hårfärgen blir. En låg koncentration av brun eumelanin resulterar i blont hår, medan en större mängd färgar håret brunt. Det finns många kända brunetter, exempelvis populära programledarna Agneta Sjödin och Tilde De Paula, men också till exempel modellerna Adriana Lima och Alessandra Ambrosio som är ansiktena utåt åt bland annat Victoria's Secret.

Vilken hemmafärgning passar för brunetter?

L'Oréal Paris Prodigy Hair Color 4,15 Cold Dark Chocolate Brown ger dig en härlig fyllig färg, med fina toner och naturlig känsla. Du får en unik kombination av fantastiska färgämnen och med sin mikrooljeteknologi ger den en slät yta till hårfibern vilket gör att det reflekterar ljus och du får ett strålande och glänsande resultat!

  • Hjälper till att täcka grått hår.
  • Återfuktande, för ett mjukt och smidigt hår.
  • Jämn färg från rot till topp (kan variera beroende på vad du har för grundfärg).

Hur fixar jag Kates glansiga lockar?

  1. Skydda ditt handdukstorra hår med ett värmeskydd.
  2. Föna håret torrt med sval temperatur på din hårfön.
  3. Platta därefter nära rötterna, gärna med en bredare plattång, för en mer sofistikerad look närmast hjässan.
  4. Locka därefter från ungefär hälften av hårlängden genom att vira håret antingen runt en locktång eller genom att forma lockarna runt din plattång.
  5. Låt lockarna svalna innan du för en kam eller borste genom dem. Dra endast några få tag, så att du inte "kammar ut" locken.
  6. Avsluta med en glansspray.