Våra vanligaste hårfärger, del 3: Röd

2015-03-19

Hon har spelat in över trettio långfilmer och ett tiotal TV- serier. Hon har gjort en musikvideo med Robbie Williams, lånat ut sin röst till tecknad film och gjort hundratals teaterföreställningar. Hon är goodwillambassadör för UNICEF och stödjer bröstcancerforskning. Hon är ansiktet utåt för kända varumärken såsom Jimmy Choo och CHANEL. Dessutom är hon gift med en av USA:s mest framgångsrika countryartister och småbarnsmamma. Okej. Och vi som tyckte att vi på eleven.se har mycket att stå ibland. Rödhåriga Nicole Kidman är verkligen fantastisk.

Det vi särskilt gillar med Nicole är hur hon så framgångsrikt lyckas variera sin look. Hon har håret uppsatt lika ofta som utsläppt. Ibland är det naturliga, små och krusiga lockar, ibland stilfullt lagda vågor inspirerade av klassisk femme fatal och någon gång emellanåt helt raka och modernt glansigt fönade längder. Andra kända rödhåriga är Emma Stone, vår ambassadör för REVLON, skådespelerskan Kristina Hendricks från MadMen och den brittiska fotomodellen Lily Cole.

Just nu erbjuder vi 20% på all hårvård, vilket innebär att tillfället att våga prova nya stylinggrepp är lite bättre än vanligt. Kom bara ihåg att kampanjen endast gäller till och med lördag den 21/3.

Varför blir man rödhårig?

Nyansen på ett rött hår kan variera ganska mycket från person till person. Oftast karaktäriseras det dock av att rödhåriga bär en stor andel av det lite rödare pigmentet, feomelanin och ganska låga mängder av det mörkare pigmentet eumelanin. Ungefär 1 till 2 procent av den mänskliga befolkningen uppskattas vara rödhårig och det är främst bland dem som har två kopior av en recessiv gen på kromosom 16 som orsakar en mutation i MC1R proteinet.

Vilka hemmafärgning passar för rödhåriga?

Det finns många härliga hemmafärger som fungerar bra till rött hår. Du har t.ex L'Oréal Paris Prodigy Hair Color 7,40 Intense Copper som ger dig en härlig fyllig färg, med fina toner och naturlig känsla. Vill man istället ha en lättare, kopparblond nyans så fungerar även Garnier Nutrisse Cream 7.40 Kopparblond jättebra. Den är berikad med näringsgivande fruktoljor som ger ditt hår näring på djupet, samtidigt som det färgas till en fyllig, glansfull och hållbar hårfärg som täcker alla gråa hår.

En annan fin hemmafärg är Schwarzkopf Million Color, 7-77 Copper Red. Dess innovativa formula innehåller, som namnet säger, miljonfinfördelade äkta färgpigment som tränger in i varenda hårstrå som resulterar i en överlägsen och hållbar färgintensitet.

Vilka snoddar rekommenderas vid håruppsättning?

Nicole Kidman tar ofta hjälp av professionella frisörer och hårstylister inför stora galor och events. Privat har hon ofta håret bekvämt uppsatt. Vi på eleven.se vill därför passa på att tipsa om våra bästsäljande hårsnoddar: