Våra vanligaste hårfärger, del 4: Svart

2015-03-20

I Etiopien behövde jag ta med mig egna skor till varje catwalkvisning, det är lite skillnad gentemot hur det fungerar i exempelvis Paris, har den internationella toppmodellen Liya Kebede berättat. Liya kommer ursprungligen från östafrika, men kontrakterades tidigt av en fransk modellagentur. Hon flyttade till Europa efter sina studier och under de senaste tio åren har hon gått i princip varenda visning värd namnet. Hon har synts på amerikanska magasinet VOUGE omslag tre gånger och är en av de mest välbetalda fotomodellerna i världen.

Privat brinner hon för barn och mödrars hälsa, då hon själv blev mamma 2001 och verkar som ambassadör för WHO. Just nu ser ni henne tillsammans med kollegorna Toni Garn och Christy Turlington i Lindex TV- kampanj Super Role Model. Andra kända svarthåriga kvinnor är multiartisten och installationskonstnären Yoko Ono som var gift med den legendariska musikern John Lennon och de allra flesta av syskonen Kardashian/Jenner även om de ofta varierar sina utseenden och hårfärger.

Missa inte att vi just nu har 20% på all hårvård fram till midnatt idag 21/3.

Varför blir man svarthårig?

Svart hår är den vanligast förekommande hårfärgen i världen och är ofta också den mest glansiga. Svart hår är genetiskt dominant anlag och återfinns i alla möjliga kulturer världen över. I svart hår förekommer en stor mängd eumelanin och det är också den höga halten som ger hårstrået så god kvalitet.

Vilken hemmafärgning passar för svarthåriga?

L'Oréal Paris Prodigy Hair Color 1,0 Deep Black ger dig en härlig fyllig färg, med fina toner och naturlig känsla. Du får en unik kombination av fantastiska färgämnen och med sin mikrooljeteknologi ger den en slät yta till hårfibern vilket gör att det reflekterar ljus och du får ett strålande och glänsande resultat!

  • Hjälper till att täcka grått hår.
  • Återfuktande, för ett mjukt och smidigt hår.
  • Jämn färg från rot till topp (kan variera beroende på vad du har för grundfärg).

Vad kan jag tänka på när jag stylar mitt hår?

När du använder produkter för att stävja flygigt eller frissigt hår, ta hellre en lite mindre klick i handflatan än en större och smörj ut den som om du smorde in dig i en handkräm, dra därefter händerna över eller genom håret. På så sätt blir fördelningen mer jämn och du riskerar inte att få fläckvisa partier som tyngs ner. En populär friss-tämjare är John Frieda Frizz-Ease Secret Agent Touch-Up Crème, det är en exceptionell creme som du applicerar i torrt hår för att omedelbart reducera frissighet och flygighet för en perfekt mjuk och glansfull textur

Håll sprayflaskan cirka 30 cm ifrån håret när du sprayar för bättre fördelning, många sprayar för nära och då blir sprayen endast fördelad fläckvis. Håll ena handen över ögonbrynen, ungefär som när du skuggar ögonen från solen så undviker du att få spray i ögonen. Vårt populäraste hårspray just nu är det snabbtorkande Macadamia Professional Control Fast-Drying Working Spray, som ger din frisyr hållbarhet hela dagen, hjälper till att skydda ditt hårs fuktighetsförsvar samt skapar ett osynligt stöd med glans och rörlighet!

Applicera alltid mousse i handdukstorrt hår för bästa tänkbara resultat. För ett mjukt och glansfullt svall kan vi rekommendera TONI&GUY Glamour Spritz And Shine Liquid Mousse som bl.a innehåller ljusreflekterande glans som framhäver skinande friskt hår och ger stadga vid rötterna.