5 av vårens skönhetstrender 2016

2016-02-02

5 Hår- och Makeuptrender våren 2016

Efter några säsonger med väldigt mycket fokus på det avskalade och "no-makeup"-looks känns det väldigt härligt att satsa på mycket färg igen. Jag har plockat ut några av vårens trender som jag tycker är mest spännande, och som jag själv absolut kommer att leka med. Inspireras och låt sedan bara fantasin stoppa dig!

70-tals glamlockar: Stora studsiga lockar, snedbena och gärna en maffig accessoar i sidan. Snyggt och glammigt så det förslår!

Källhänvisning: Vogue.com, HarpesBazaar.com & elle.com

För att få looken:
Tvätta och föna håret torrt med Lernberger Stafsing Blow Dry Volumizing & Thickening.

Rulla håret på värmespolar, spraya lätt på varje passé med Blow Dry Volumizing & Thickening igen, för extra värmeskydd, volym och stagada.

Låt rullarna sitta tills de har svalnat ordentligt. Ta ut spolarna, borsta igenom håret med borste och tupera ev lite lätt, beroende på hur mycket volym du vill åt. Forma håret som du vill ha det och spraya sedan lätt med en finishing spray.

Rekommenderade produkter:
Lernberger Stafsing Blow Dry Volumizing & Thickening
Cloud Nine The O Ultimate Gift Set
L'Oréal Paris Elnett Satin Volume Excess Hair Spray

Färgglada läppar: Återigen är det fokus på läppar, och färgglatt ska det vara! Ett par röda läppar är förutom att vara fantastiskt snyggt, ett väldigt snabbt och bra sätt att få till både din party look och för att pigga upp en helt vanlig dag. Med färglada läppar behöver du inte mycket mer.

Vackert röda läppar med Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick - Red Door Red

Va inte rädd för orange, det är supersnyggt på läpparna, speciellt på dig som är lite gulare i hyn. Lip2Cheek - Curious från rms beauty är lätt att reglera i färgen också, från en liten dash till väldigt intensivt orange.

Härligt ceriserosa läppar syntes på catwalken för vårens visningar, vill du ha en starkt markerad mun använd läppenna i matchande färg, om du bara målar läppstift blir det en mjukare framtoning. P ÜR Château de Vine Lipstick i färgen A-lister är precis rätt färg.

Källhänvisning: Privata bilder, Vogue.com, HarpesBazaar.com & elle.com

Grungehår: Totalt tvärt emot 70-tals glammiga stora lockar. Grungehåret ger mer känslan av att du inte äger en hårborste och dessutom inte bryr dig om det heller. Det ser ut som du inte gjort någonting med det, gärna lite slitna toppa, torr struktur i längderna och lite oljigt i botten. Smackar du någon härlig färg som gul, grön eller blå bemästrar du stilen totalt.

Så här gör du: För att få rätt struktur på håret använd Bumble and bumble Surf Infusion på längderna, den ger rätt struktur och känsla. För att få håret att se lite oljigare ut, men ändå behålla den torra strukturen spraya lätt med L'Oréal Professionnel Mythic Oil Colour Glow Oil från L'Oréal i botten samt spraya lite i handen och dra i några slingor i topparna för rätt spret.

Vill du leka med färg funkar Maria Nila Colour Refresh jättebra, inpackning med färg som du kan få i alla olika nyanser och styrkor beroende på hur länge du låter det sitta i, tvättas bort på på några tvättar.

Med Kevin Murphy Color Bug kan du testa färg bara för en dag eller kväll, funkar som en krita som du målar i håret som sedan sköljs ut när du tvättar det. Finns i flera färger!

Blåa ögon: Blått i alla nyanser och stilar känns väldigt hett i vår. Använd som eyeliner, lägg som skugga. Lek med nyanser, från ljusaste blått till turkosblått och kornblått. Alla nyanser av blått funkar.

Elizabeth Arden Pure Finish Cream Eye Shadow är lättapplicerad och ger dig precis rätt, lyxigt blå nyans.

Med Collistar Glitter Professional Eye Pencil. Turkos Glitter får du 2 trender i en, turkos och glitter! Rama in hela ögat, eller gör en tjockare eyeliner med den.

Källhänvisning: Privata bilder, Vogue.com, HarpesBazaar.com & elle.com

Glitter: Nästan den härligaste av alla trenderna enligt mig! Glitter på naglar, glitter på ögonen, glitter på kroppen, i håret eller överallt samtidigt! Klistra fast paljetter och stenar i ansiktet, du kan leka hur du vill, så länge du glittrar!

Make Up Store Glitter i Hologram är ett löst glitter som du lättast applicerar på en krämig skugga för att få det att stanna, på huden kan du applicera lite ögonfranslim som bas för att få glittret att fastna.

Orly har superfina glitternagellack med stora härliga glitterkorn i många olika nyanser. Jag blev lite extra förtjust i färgen Orly Nail Lacquer Too Fab.

Använd fantasin, Make-up Stores nageldekorationer funkar lika bra i din make-up, gör mönster på kindbenen, under eller över ögonbrynen etc. Make Up Store Nail Deco Metal Cone