5 sminkprodukter du bör ha i necessären - och varför!

2016-12-08

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja bland all makeup som finns. Vi på eleven älskar allt som har med skönhet och makeup att göra, MEN vi har nosat fram 5 sminkprodukter som bör finnas i din basgarderob med makeup!

Ibland är det svårt att veta vad man ska välja bland all makeup som finns. Vi på eleven älskar allt som har med skönhet att göra, MEN vi har nosat fram 5 sminkprodukter som bör finnas i din basgarderob med makeup!

1. Concealer

Ja, men JA! Räddaren i nöden nummer 1 är concealer. En concealer kan väcka dig från den djupaste av sömn genom att dämpa mörka ringar under ögonen. Du får genast en naturligt fräsch look i ansiktet om du applicerar din concealer längs näsvingarna, på hakan och mellan ögonbrynen upp mot pannan där vi ofta har en naturlig rodnad.

Om du väljer en concealer med highlightereffekt, det vill säga subtilt skimrande eller med ljusreflekterande pigment, är det även snyggt att pigga upp ansiktet med en "dutt" highlighter under ögonbrynen, i ögonvrån och längs kindbenen.

elevens sortiment av concealers hittar du här.

2. Ögonbrynspenna

Inte nog med att du kan fylla i och markera dina ögonbryn (vilket ramar in ditt ansikte på ett OJ så smickrande vis!) kan du använda din brynpenna till ögonen. Va? Jo, klart du kan! Måla med din ögonbrynspenna precis som du målar med din kajalpenna, längsmed fransraden - ovanför och under ögonen, beroende på hur definierade ögon du vill ha.

Tänk på att en brynpenna oftast är aningens hårdare i sin spets än en vanlig kajalpenna. Det är bland annat för att kunna måla det tunnaste av brynstrå för en naturlig markering av ögonbrynet. Är det svårt att markera med brynpennan runt ögonen kan du alltid värma upp pennan och göra den mjukare genom att måla ett par gånger på din handrygg. Tja, eller så köper du helt enkelt en kajalpenna också (det är inte svårare än så!).

elevens sortiment av ögonbrynspennor hittar du här.

3. Läppstift

Färg på läpparna är inte bara snyggt - det ger hela ditt intryck värme och fräschör! Att bära läppstift kan förhöja både din dag och ditt självförtroende.

Läppstift kan fungera lite som ett krämrouge, applicera en liten klick läppstift på kindäpplet och tona ut färgen med hjälp av fingertoppen. Om du använder ditt läppstift även som krämrouge varje dag, eller endast i "nödfall", tänk på att tvätta eller desinficera dina händer innan du börjar pilla på stiftet.

elevens sortiment av läppstift hittar du här.

4. Ögonfransböjare

Det finns inte så mycket som klår en pigg och vaken blick! Använd en ögonfransböjare för att få en vacker böj på dina ögonfransar som "öppnar upp" dina ögon. Det bästa med ögonfransböjaren är att det är en quick fix i vardagen - oavsett om du vill använda mascara eller inte.

Börja med att trycka lätt med ögonfransböjaren längst inne vid fransroten, sen trycker du i mitten av fransarna och till sist längst ute vid topparna - då får du en naturligt mjuk böj på fransraden. Använd alltid ögonfransböjaren innan du applicerar mascaran. Böjer du fransar som har mascara på sig kan de gå av om du har otur, eftersom mascaran torkar till när den fäster.

elevens sortiment av ögonfransböjare hittar du här.

5. Vattenfast mascara

Om din mascara är vattenfast tål den väder och vind, den även tål skrattfest med vännerna eller krokodiltårar till en romantisk film. Vattenfast mascara är även en hejare på att behålla din flirtiga blick en hel natt på dansgolvet utan att mascaran hamnar under ögonen. Vattenfast mascara behåller även böjen på ögonfransarna ifall du har använt ögonfransböjare. Behöver du fler argument? Inte vi!

elevens sortiment av vattenfasta mascaror hittar du här.


Bonusprodukt: Foundationpensel
Okej, vi kan inte hålla oss till 5 produkter... Om du ska välja bara ett appliceringsverktyg röstar vi för foundationpensel. Eller i alla fall en sminkpensel eller -borste av något slag som är av syntetmaterial. Om din sminkpensel har syntethår kan du applicera makeup som har både krämig och pudrig konsistens - det vill säga allt från foundation och krämrouge till puder och ögonskugga. Så smidigt!

elevens sortiment av makeupborstar och sminkpenslar hittar du här.


Bild: Lancôme